Ana Sayfa Kültür & Sanat 20 Ekim 2024 37 Görüntüleme

İzmir Şehir Tiyatroları yeni yol arkadaşları arıyor

Kentin kültür ve sanat hayatına hizmet eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, kadrosunu genişletiyor. 36 yeni personel alınacak.  Şehir Tiyatroları 20 oyuncunun yanı sıra sahne amirinden kondüvit-efektöre, sahne makinistinden sahne ışıkçısına yeni isimlerle güçlenecek. Başvurular 27 Ekim 2024 tarihinde son bulacak. 

1 Ekim 2021’de perdelerini açarak dört sezondur faaliyetini sürdüren, kentin kültür sanat yaşamına katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT) kadrosunu genişletiyor. Genel Sanat Yönetmenliğini sanatçı Levent Üzümcü’nün yaptığı İzmir Şehir Tiyatroları, bünyesine alacağı oyuncu, sahne amiri, kondüvit, sahne ışıkçısı gibi personel ile daha fazla tiyatrosevere ulaşmayı hedefliyor. Şehir Tiyatroları yeni yol arkadaşlarını, alanlarına özel yapacağı bir dizi sınavla belirleyecek. Başvurular 27 Ekim 2024 tarihinde son bulacak. 

20 yeni oyuncu arıyor
Kurulduğu günden bu yana sahnelediği oyunlar ve organize ettiği etkinliklerle yoluna doludizgin devam eden İzBBŞT, repertuvarındaki oyun sayısı ile sahne sayısını artırmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda İzmir Şehir Tiyatroları kadrosuna 20 yeni “oyuncu” dâhil edecek. Aday oyuncuların üniversiteler ile konservatuvarların oyunculuk ana sanat dalından mezun olması ve 36 yaşından gün almamış olması gerekiyor. İzmir Şehir Tiyatroları oyunculuk sınavını puanlama usulü ile yaparak, adayları şan, dans ve sahne performanslarına göre üç farklı kategoride değerlendirecek. Şan sınavında adayların kulak, ritim ve ses niteliği, dans sınavında hareket dans ile bedensel esnekliği değerlendirmeye alınacak. Sahne sınavında da adaylardan bir dram bir komedi parçasının oynanması istenerek oyunculuk performansları sınanacak. İzBBŞT aynı zamanda iki “sahne amiri”, bir “grafiker”, iki “kondüvit-efektör”, üç “sahne makinisti”, bir “aksesuarcı”, iki “sahne ışıkçısı”, üç “erkek sahne kostümcüsü” için de sınav yapacak.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları personel alım sınavında görev alacak jüri üyeleri alanında uzman kişilerden oluşacak. 

Başvurular izmir.bel.tr’ye yapılacak
İzmir Şehir Tiyatroları sınavına dair detaylı bilgi için www.izmirsehirtiyatrolari.com adresi ziyaret edilebilir. Başvurular 18.10.2024-27.10.2024 tarihleri arasında izmir.bel.tr/tr/InsanKaynaklari/259 adresindeki CV Bankası’na yapılacak. Adayların ayrıca kendilerinden istenen belgeleri [email protected] ve [email protected] adreslerine iletmesi gerekecek. Başvuru tarihinin sona ermesinin ardından uygun görülen adaylara 30.10.2024 tarihine kadar mülakat için çağrıda bulunulacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com