İHSAN TAŞ: YILMAZ GÜNEY’LE ÇALIŞMAK İSTERDİM!
İHSAN TAŞ İDOLÜNÜ AÇIKLADI
16.11.2024 - Cumartesi 02:15
Son filmi “Dedemin Gözyaşları” ile büyük bir başarıya imza atan ve bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ödüllü yapımcı ve yönetmen İhsan Taş, Yılmaz Güney’i idolü olarak gördüğünü açıkladı.
20 Eylül’de vizyona giren ve gişede milyon dolarlık bütçeli Hollywood yapımları başta olmak üzere tüm rakiplerini geride bırakarak, gişenin zirvesine yerleşen “Dedemin Gözyaşları” tam yirmi hafta sonra, hafta sonu listesinin zirvesinde yer alan ilk yerli film olmayı başardı. Filmin yapımcısı ve yönetmeni İhsan Taş, kendisine sinemayı sevdiren ismin Türk sinemasının efsane isimlerinden Yılmaz Güney olduğunu ve onu kendisine hep örnek aldığını belirtti.
Projelerinde Yeşilçam’ın ruhunu yaşatmaya özen gösterdiğini vurgulayan Taş, “Yılmaz Güney, Türk sinemasında bir devrim yaratan ve bizim gibi genç sinemacılara ilham veren büyük bir ustaydı. Onun bıraktığı mirası yaşatmak ve Türk sinemasını daha parlak yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.


Don Kişot, İzBBŞT sahnesinde kapalı gişe prömiyer yaptı
Osmangazi’nin Genç Müzisyenleri Bursalılara Müzik Ziyafeti Sundu
Büyükşehir'den üç aylara özel program
Mevlâna Haftası, manevi bir atmosferde anıldı
İzmir Oda Orkestrası Latin müzikleriyle dans ettirdi
Türkiye'nin en kapsamlı Çocuk Şenliği 'Şivlilik' başlıyor
'Bir Serebral Taşma Olarak Sanat' Programının Aralık Ayı Söyleşisi Gerçekleşti
Sinemanın yaratıcı gücü Bornova’da dünya ile buluşacak
Kemer’de “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu seminer
Başkan Dedetaş, Din Görevlileri ile Kahvaltı Programında Buluştu