Kuzey Denizi Rotası’nda 2024 yılında 37,9 milyon ton kargo taşındı
İznik Belediyesi'nden Çocuklar İçin Macera Dolu Animasyon: "Macera İznik"
11.01.2025 - Cumartesi 14:52İznik Belediyesi, çocuklara hem eğlenceli vakit geçirtecek hem de İznik’i tanıtacak özel bir projeye imza attı. "Macera İznik" isimli animasyon filmi, İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlandı ve belediyenin sosyal medya hesaplarından izleyiciyle buluştu.
Çınar, Toprak, Yağmur ve Zeytin isimli dört renkli karakterin maceralarını konu alan film, çocuklara İznik’in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini eğlenceli bir şekilde anlatmayı hedefliyor. Yapay zeka teknolojisi kullanılarak hazırlanan bu yenilikçi proje, hem görsel kalitesi hem de hikayesiyle dikkat çekiyor.
Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Çocuklarımızın ilçemiz hakkında küçük yaşlardan itibaren bilgi sahibi olacağı, eğlenerek öğreneceği animasyon filmimiz yayınlandı. Bu animasyonda çocuklarımız ilçemizin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi edinirken aynı zamanda da eğlenceli zaman geçirecekler. Çınar, Toprak, Yağmur ve Zeytin ile birlikte İznik’in binlerce yıllık tarihine yolculuk yapacaklar. Önümüzdeki süreçte bu tarz çalışmalarımızın devamını çocuklarımız ile buluşturacağız. Çalışmada emeği geçen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, herkese iyi seyirler diliyorum” dedi.
İznik Belediyesi, bu filmle çocukların İznik’e olan ilgisini artırmayı ve onların kültürel mirasa sahip çıkmalarını sağlamayı amaçlıyor. İzleyiciler, "Macera İznik"i belediyenin sosyal medya hesaplarından ücretsiz olarak izleyebiliyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Z Kuşağının Gözbebeği Ayşe Kök, 2025’e Damgasını Vurdu
Acıbadem, TotalEnergies AFCON 2025’in Resmi Sağlık Tedarikçisi Oldu
REV Yalı Buluşmaları’nda Hande Kazanova 2026 öngörülerini paylaştı
Usta İsimler TÜYAP'ta Buluştu: Serpil Çakmaklı ve Halil Ergün, İhsan Taş'ı Yalnız Bırakmadı
100 Yüze İmza ve Söyleşi Programında Aralık Ayı Konuğu Haluk Oral Oldu!
Nihan Akın, doğal güzelliği Mirabellix ile temsil ediyor!
Magazin Masaya Yatırılıyor! 2025'in Konuşulanları 50Fifty'de
Yerli ve Milli Adele Feyruz Barış Sahnede Fırtına Gibi
Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nden Yeni Yıl Sergisi
Martı, 2026’da Gelirde İki Katın Üzerinde Büyüme ve Pozitif FAVÖK Hedefliyor