Kahramankazan’da Cumhuriyetin 102. Yıl Dönümü Coşkusu
Ege Üniversitesi ve Aventek Otomotiv’den sektöre nitelikli iş gücü sağlayacak protokol
30.10.2025 - Perşembe 10:59
Ege Üniversitesinde (EÜ), üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirecek, nitelikli eleman gücünün yetiştirilmesine katkı sağlayacak yeni bir protokol daha hayata geçirildi. Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Aventek Otomotiv Elektronik İlt. Sis. İnş. San. Tic. Ltd. Şti arasında “Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı. Protokol imza törenine EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ege MYO Müdürü Prof. Dr. Emre Ercan, Aventek Otomotiv yetkilileri ve MYO akademisyenleri katıldı.
“Sektöre nitelikli eleman yetiştirilecek”
Protokolün detaylarına değinen Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Bu protokolle Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerimiz için çok önemli bir adım atıyoruz. Program kapsamında kurulacak ‘Atlas Yedek Parça Laboratuvarı’ ile Aventek Otomotiv'in desteğiyle atölyelerimizin güncel ürünlerle zenginleştirilmesi öğrencilerimizin doğrudan sektörün beklentilerine uygun bir ortamda eğitim alması sağlayacak. Ayrıca, yaz stajları ve eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrencilere yönelik sağlanacak istihdam desteği ile onların kariyer yolculuklarına güçlü bir başlangıç yapmaları hedefleniyor. Bu iş birliği ile öğrencilerimiz deneyim kazanacak ve sektöre donanımlı bir şekilde adım atacaklar. Protokolün her iki taraf için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
“Öğrenciler teorik bilgilerini pratikle pekiştirebilecek”
Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Emre Ercan, “Gençlerimizi geleceğe hazırlamak adına sanayi ile iş birliklerine büyük önem veriyoruz. Aventek Otomotiv ile imzaladığımız bu protokol, Otomotiv Teknolojisi Programı öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratikle pekiştirmelerine olanak tanırken, mezuniyet sonrası istihdam kapılarını da aralayacak. Öğrencilerimizin çağın gerektirdiği yetkinliklerle donanması ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilen bireyler olarak yetişmesi en öncelikli hedeflerimizdendir” dedi.
Aventek Otomotiv temsilcisi Gökhan Kılıç da Ege Üniversitesi ile imzaladıkları bu iş birliği protokolünden ötürü memnun olduklarını dile getirerek anlaşmanın her iki kurum için hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Sırların Ortaya Çıktığı, Gerilim Dolu Bir Gecenin Hikayesi "Öksüzler" Seyirciyle Buluştu
Ödemiş 20. Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi Açıldı
Ödemiş’te Cumhuriyet Coşkusu
Kandıra 2. Hamsi Festivalinde Lezzet, Kültür ve Kardeşlik Tek Sofrada!
Türk sinemasının genç yüzü Altın Portakal’da beyaz perdeye taşındı
“Kesilmiş Bir Ağaç Gibi” ve “Noir” filmleri seyirciyle buluştu
Nilüfer kreşlerinde Cumhuriyet sevinci
Cumhuriyet’in 102. Yıldönümü Edremit’te coşkuyla kutlandı
Gençler dış dünyadan eve sığınıyor! ‘Ev gençleri’ artıyor!
Manisa’da Cumhuriyet’in 102. Yılına Görkemli Kutlama