İstanbul Pera 77 Pop-Up Konserleri Kasım Ayında da Caz Severleri Bekliyor
Osmangazi’de Ulu Önder Sevdiği Türkülerle Anıldı
11.11.2025 - Salı 10:19
Osmangazi Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirerek, Bursalı sanatseverlere duygu dolu anlar yaşattı.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87’nci yılında, Osmangazi Belediyesi tarafından sevdiği ezgiler eşliğinde anıldı. Osmangazi Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen anlam ve özlem dolu etkinlikte Rüştü Şentürk şefliğindeki Osmangazi Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Ulu Önder Atatürk’ün dinlediği türkülerin performansını sergiledi. Dinletiye CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Berna Esentürk, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, Osmangazi Belediyesi Meclis üyeleri Burak İleri ve Cemile Yılgör, Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı ve çok sayıda Bursalı katıldı.
Duygu Dolu Anlar Yaşandı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan dinletide, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e duyulan özleme dair kısa videolar paylaşıldı. Yaklaşık 50 kişiden oluşan Osmangazi Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, 6 kişilik saz ekibi ve 12 solistiyle birlikte Atatürk’ün sevdiği ‘Fikrimin İnce Gülü’, ‘Mani Oluyor’, ‘Kimseye Etmem Şikayet’ gibi pek çok türküyü seslendirdi. ‘Efem’ adlı türküde sahneye gelen Osmangazi Belediyesi Halk Dansları ekibi ise zeybek oynadı. Etkinliğe yoğun katılım gösteren Bursalılar duygu dolu anlar yaşarken, bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Vatandaşlar, bu özel gece için Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür etti.
Osmangazi Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Rüştü Şentürk, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnet ile andıklarını belirterek, “Ata’mız, büyük bir lider. Üzgünüz ama önemli olan fikirlerinin izinde, onun yolunda ilerlemek. Dolayısıyla bizler de bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Etkinliğin ardından Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, koro adına solist Zübeyde Aydın’a çiçek takdim etti.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bir hatıradan bir millete uzanan yolculuk...
Disney+’tan Çok Konuşulacak Yeni Bir Dizi Geliyor!
Başkan Selçuk Yıldız, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinliğine Katıldı
MİA Teknoloji, Hisse Geri Alım Programı İçin Olağanüstü Genel Kurul’a Gidiyor
Yapı Kredi bomontiada "Adlandırılamayan" sergisine ev sahipliği yapıyor
Yapı Kredi bomontiada "Adlandırılamayan" sergisine ev sahipliği yapıyor
Adanalılar, "Üç Jokerli Konken'i" keyifle izledi
ÇKSM’li Miniklerden Anlamlı Atatürk’ü Anma Programı
Şehir Tiyatroları Atatürk’ün Çocukluğunu “Merhaba Çocuk”la Anlattı
Büyükşehir Atatürk’ü “Hasret” konseriyle andı