Başkan Çerçioğlu Söke’de Çocukları Yarıyıl Karne Şenliği ile Buluşturdu
Osmangazi’de Edebiyat ve Hayat Buluşmaları
29.01.2026 - Perşembe 14:23
Osmangazi Belediyesi’nin kültür ve eğitim faaliyetleri kapsamında hayata geçirdiği “Edebiyat ve Hayat Buluşmaları” kitap okuma atölyesinde, William L. Randall’ın “Bizi ‘Biz’ Yapan Hikayeler” adlı eseri ele alındı.
Edebiyatseverleri bir araya getiren atölye çalışması, Şadırvanlı Han Eğitim Akademisi’nde gerçekleştirildi. Doç. Dr. M. Emin İlhan’ın konuşmacı olarak katıldığı programda, kitaptan bölümler okunarak konular üzerine tartışmalar yapıldı. Etkinliğe katılan kitapseverler, edebiyatın günlük yaşamla kesiştiği noktaları keşfetme ve kendi yaşam hikayelerini değerlendirme fırsatı buldu.
Etkinlik kapsamında incelenen “Bizi ‘Biz’ Yapan Hikayeler” adlı kitap, bireyin kendini bir anlatı üzerinden nasıl inşa ettiğini ele alırken, katılımcılara çok yönlü ve derinlikli bir tartışma ortamı sundu.
“Kitaptan Bölümler Aktarıp Üzerine Tartışmalar Gerçekleştirdik”
William L. Randall’ın “Bizi ‘Biz’ Yapan Hikayeler” kitabı üzerine değerlendirmelerde bulunduklarını ifade eden Doç. Dr. M. Emin İlhan, “Edebiyat ile hayatın bir buluşması olması amacıyla bir araya geldik. Kitap, bizi biz yapan hikayelerin ‘kendimizi yaratma’ süreci üzerinden nasıl oluştuğunu ele alıyor. Kendimizi inşa ederken hikayeler yoluyla nasıl var olduğumuzu, bireysel olarak ve ortak anlatıların bir parçası halinde nasıl konumlandığımızı sorgulayan zor ama son derece hayati bir eser. Temel olarak şu soruyu soruyor: Bu hayatta nasıl tutunabiliyoruz? Bunun cevabının da hikayeler aracılığıyla verildiğini görüyoruz. Biz de bu doğrultuda kitaptan bölümler aktarıp, metin üzerine tartışmalar gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
Kitap okuma atölyesine katılan Osmangazili kitapseverler ise keyifli ve bilgilendirici çalışmalar düzenlediği için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini sundu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Kadınların Üretim Gücü Maltepe’de Sergileniyor
Türk ve İtalyan sanatçıdan Maltepeli müzikseverlere keman konseri
Kartepe’de Renkli Atölyeler
Avrupa, Ortadoğu ve Küresel Sermaye MIPIM 2026’da buluşuyor
Masum Bir Kutlamadan Etik Bir Çöküşe: “Sevgili Yelena Sergeyevna”
Üsküdar Çocuk Köyü’nde “MiniFest 3” Etkinliği Düzenlenecek
Selçuklu Belediyesi Personeli ve Vatandaşlardan Kan Bağışı Kampanyasına Destek
Ayvalık Anadolu Lisesi’nden Kültürel Mirasa Anlamlı Katkı
“Ustalara Saygı” konseri Antalyalılarla buluşacak
Başkan Çerçioğlu Söke’de Çocukları Yarıyıl Karne Şenliği ile Buluşturdu