Osmangazi’de Somuncu Baba’nın İzinde Tasavvuf Sohbetleri
BİM’den Türkiye’nin Ormanlarına Güçlü Katkı: Drone Teknolojisiyle 3 Milyon Ağaç Tohumu Daha Doğayla Buluşuyor
30.01.2026 - Cuma 11:12
Çevresel sürdürülebilirlik ve toplumsal faydayı birlikte odağına alan proje, 2026 yılında yeni bir ivme kazanıyor. Geçtiğimiz yıl Ecording iş birliğinde hayata geçirilen projenin ilk fazında 2,5 milyon ağaç tohumu ekimiyle önemli bir etki sağlandı. Proje kapsamında, ikinci fazda Muğla ilinde, 52,5 futbol sahası büyüklüğünde, 37,5 hektarlık alanda 3 milyon ağaç tohumu daha doğayla buluşacak.
Biyoçeşitliliğin korunmasına ve ekosistemlerin onarılmasına katkı sağlayan proje, aynı zamanda iklim krizinin etkilerinin yoğun olarak hissedildiği bölgelerde yaşayan kadınların tohum işleme sürecine dahil edilmesiyle de yerel toplulukların güçlenmesine destek oluyor.
Proje için özel olarak tasarlanan ve üzerinde “Dost’tan Doğaya” mottosu yer alan Dost Süt ürünlerini tercih eden BİM müşterileri de bu sürecin aktif bir parçası olabiliyor. Müşteriler, ürün ambalajında yer alan QR kod aracılığıyla eriştikleri tohum takip sistemi üzerinden, tohumların büyüme yolculuğunu adım adım izleyebiliyor.
BİM Ticaret Başkanı Umut Baba, projeye ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “BİM olarak sürdürülebilirliği tüm iş yapış biçimimizin merkezine koyuyor; doğaya, topluma ve geleceğe karşı sorumluluğumuzla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Çevre dostu yaklaşımımızı yalnızca operasyonel faaliyetlerimizde değil, ürünlerimiz aracılığıyla da hayata geçiriyoruz. Geçtiğimiz yıl Ecording ile başlattığımız ağaç tohumu projesi, doğa ve toplum için somut bir değer sağladı. Bu güçlü etkiyi bu yıl daha da büyüterek ülkemizdeki ekosistemlerin onarılmasına katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu anlamlı projeye katkı sunan tüm paydaşlarımıza ve projeyi sahiplenerek destek olan BİM müşterilerimize gönülden teşekkür ederiz.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Nazım Hikmet Bornova’da barış, özgürlük ve umutla anıldı
Psikiyatrik ilaçlar, hastanın yaşam tarzı ve ihtiyacına göre belirleniyor!
Netflix, Masumiyet Müzesi’nin Resmi Fragmanını Paylaştı
İnegöl’de Sömestir Tatili Sanatla Renklendi
PKOS’ta gizli tehlike: İnsülin direnci!
Kendine Güvenen Sesler Güzelbahçe Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde Yankılandı
Didim’de Üreticilere Yönelik Bilinçli Üretim Eğitimleri Başlıyor
‘Büyük Kediler Dünyası’, 1 Şubat Pazar 20.00’de National Geographic WILD Ekranlarında!
Turizm İstatistikleri, IV. Çeyrek: Ekim-Aralık ve Yıllık, 2025
550 anne ve bebeğin hayatına dokunan ‘Yaşama İlk Adım Projesi’ 4. yılına başladı