BTP İstanbul il kongresine hazırlanıyor
Huawei, sertifikalı uzmanlarla Türkiye dijital dönüşüm ekosistemini büyütecek
25.11.2021 - Perşembe 14:00
Huawei Türkiye, ağ bağlantı teknolojilerinin ve bulut bilişim çözümlerinin ele alındığı “IP Day” etkinliğini, 25 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirdi.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu Ülke Müdürü James Pan, iş birliği ve sertifikasyon programlarıyla, Türkiye’de dijitalleşme ekosistemini büyütmek için önemli adımlar attıklarını söyledi.
Huawei IP Day etkinliği, şirketin Türkiye’deki Kurumsal İş Grubu Yöneticilerini, iş ortaklarını ve müşterilerini, İstanbul’da bir araya getirdi. “Dijital Liderler İçin Yeni Nesil Ağ Dönüşüm Haritası” temalı etkinlik, Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu Ülke Müdürü James Pan’ın açılış konuşmasıyla başladı. James Pan, ülkelerin yeni dijitalleşme stratejileri belirlediğini, dijitalleşmenin toplumlar, kurumlar ve bireyler üzerinde önemli bir etkisi olduğunun altını çizdi.
James Pan: "Dijitalleşme yolundaki çözümlerimizle endüstriye katkı sağlamayı sürdüreceğiz"
James Pan konuşmasında, Türkiye’nin dijital dönüşümü için hız kesmeden çalıştıklarını ifade ederek, “Huawei Enterprise Türkiye olarak, bugün 130'dan fazla sertifikalı servis iş ortağına ve yaklaşık 1.000 üst düzey mühendisten oluşan bir ekibe sahibiz. Türkiye'de yetkin bilişim uzmanı yetiştirmek için her yıl 20'den fazla üniversite ve 800 akademisyen ile iş birliği yaparken 1.000'den fazla mesleki sertifika programına imza atıyoruz. Ayrıca, 10'dan fazla teknik üniversite ile yetenek ekosisteminin sağlıklı gelişimi adına iş birliği yapıyoruz. Bilişim mimarisi ve uygulamaları ile bulut hizmetleri ve platform programlarını içeren sertifika programımız, bu dönemdeki önemli odak noktalarımızdan biri. Türkiye'de Huawei sertifikalı bilişim uzmanı sayısı arttıkça, ekosistem de büyüyecektir” dedi.
Türkiye'deki dijitalleşme çalışmalarına da değinen Pan, “Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) tarafından hazırlanan ‘Dijitalleşme Endeksi Raporu’na göre, Türkiye’nin dijitalleşme notu, 2019'da 5 üzerinden 2,94 olarak açıklandı, 2020'de ise 3,06 seviyesine yükseldi. ‘Dijital Türkiye Projesi’ kapsamında veri sözlüğü oluşturulması ve Kurumsal Dijital Türkiye (e-Devlet) hizmetleri için ihtiyaç duyulan kurumsal bilgi sistemlerinin daha sürdürülebilir bir hale gelmesi amacıyla yapılan çalışmalar da devam ediyor. Şu anda yapım aşamasında olan ‘Dijital Türkiye Versiyon 1.1’, insanların hayatını kolaylaştıracak olan ‘Araçlarım’, ‘Evim’ ve ‘Sağlığım’ gibi kategorilerde bütünleşik hizmetler sunacak” dedi.
IDC Türkiye Kurumsal Altyapı Çözümleri Araştırma Müdürü Aslı Koçkal ise konuşmasında; “Pandeminin etkisiyle bulut bilişim teknolojileri daha fazla benimsendi. Böylece, dijital dönüşümü destekleyen yatırımlar da önem kazandı” dedi.
Etkinliğin devamında söz alan Huawei Türkiye Veri İletimi, Pazarlama, Çözüm ve Satış Departmanı Başkan Yardımcısı Jianning Liu ise SD-WAN çözümünün kurumlara sağlayacağı avantajları paylaşırken, Huawei Türkiye IP Ağı ve Kurumsal İş Grubu CTO’su Burak Bıçakhan, şirketin Cloud Campus 3.0 çözümü hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Osmangazi’de Şehit Kubilay Anıtı Açıldı
Burhaniye Belediyesi’nden Gülşah Durbay Anısına Lokma Hayrı
Oyun Yazımı Atölyesi Yazar, Yönetmen ve Oyuncu Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun Atölyesiyle Başladı
Başkan Altay: “Tarihin Tozlu Sayfalarını Kim Açarsa Konya’nın Hatay’da Yaptıklarını ve Habib-İ Neccar Camii’nin Restorasyonunu Görecek”
Sarıkamış Şehitleri Dualarla Anıldı
Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde ‘Birlikte Güzel Yaş Almak’ semineri
Yeni Yıl Festivali’nde Akustik Rüzgarı
İBB Şehir Tiyatroları’nda Bu Hafta (24-28 Aralık 2025)
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Yapay zeka yankı odası etkisi yapar”
Psikoterapi ve nörobiyolojide yenilikçi yaklaşım: Beyin parlatma!