Afrika’dan geldiler Deniz Dünyası’nı gezdiler
Büyükşehir zabıtası pide salonlarını denetledi
06.12.2021 - Pazartesi 18:40
Van Büyükşehir Zabıtası, ekmek fiyatlarıyla ilgili yapılan spekülasyonlar üzerine pide salonlarını denetledi.
Halk sağlığını korumak ve fahiş fiyatların önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, pide salonlarının bugün ekmek çıkarmayacağı iddiaları üzerine kent genelinde denetim yaptı. Sabah saatlerinde yapılan denetimlerde pide salonlarının açık olduğu görülürken, 1 lira 80 kuruştan satılması gereken 210 gram pidenin 2 lira 50 kuruştan satıldığı tespit edilen pide salonlarına cezai işlem uyguladı.
Geçtiğimiz günlerde ekmeğe yapılan zam Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in girişimleri sonucu geri alınarak, kentteki 5 fabrika ile Toprak Mahsulleri Ofisi arasından torba unun 188 liradan satılması noktasında anlaşmaya varıldı. Bu rağmen zammı uygulamak isteyen işletmeler tek tek uyarılarak cezai işlem uygulandı.
Sosyal medya bazı internet sitelerinde bugün pide ve lavaş ekmek çıkaran fırınların kepenk kapatacakları yönünde paylaşılan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını fırınların açık olduğunu belirten Zabıta Daire Başkanı Sabahattin Ergenç, kentteki 30 pide salonun hepsinin açık olduğunu ekmek noktasında bir sorun olmadığını belirtti.
Öte yandan Van'ın Erciş ilçesinde yapılan hijyen, gramaj ve fiyat denetiminde düşük gramajlı ve yüksek fiyata ekmek sattığı tespit edilen 42 işletmeye idari para cezası uygulandı.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Kemer’de yılbaşı coşkusu musiki dinletisiyle başladı
Netflix, Başrollerinde Charlize Theron ve Taron Egerton’ı Buluşturan Yeni Filmi "APEX"in Tanıtım Fragmanını Paylaştı
Barışın Kenti Mudanya’da İnönü Anması
Selçuklu’da Tatlı Bi’ Telaş Başladı
Sinema Akşamında “Kardeş Takımı 2” Filminde Buluşuyoruz
Üsküdar’da "İsmet İnönü Anma Programı" Düzenlenecek
Milli Şef İnönü Konak’ta doğduğu evde anıldı
Mehmet Akif Ersoy Vefatının 89. Yılında Gölcük’te anıldı
Yeni yıl, yenilenmeye dair umut ve hareket enerjisi taşıyor
Büyükşehir, Mevlana’yı sema ile yad etti