Foto muhabirin önceliği etik değerlere sahip çıkmak olmalı
AKUT, “Kamu-STK Tatbikatı”na katıldı
22.12.2021 - Çarşamba 16:31
3 gün süren Kamu-STK Tatbikatı’na AKUT, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Tekirdağ ve Ankara ekiplerinden 48 gönüllüsü ve arama kurtarma köpeği Kass ile katıldı
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Tekirdağ'da düzenlenen ve ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu AKUT’un 5 ekibinden 48 gönüllüsü ve 1 arama köpeğiyle katıldığı Kamu-STK Tatbikatı kapanış toplantısıyla sona erdi. Toplantıya Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl AFAD Müdürü Recep Erol ve tatbikata katılan tüm arama kurtarma ekipleri katıldı.
AKUT Yönetim Kurulu 2. Başkanı Mehmet Murat Boz yaptığı açıklamada; “3 gün süren Kamu-STK Tatbikatı’nda verilen senaryolar doğrultusunda operasyonel gücümüzü ve yeteneklerimizi sahada bir kere daha test etme fırsatı bulduk. Gerek kamu olsun gerek STK’lar olsun tüm ekipler etkili ve hızlı arama kurtarma için birlikte uyum ve koordinasyon içinde hareket ettiler. BM ve AB tarafından akredite edilmiş Türkiye’deki ilk kuruluş olarak, gerek yurt içi gerekse yurt dışı afetlerde AKUT olarak ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz.” dedi.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Milas Belediyesi’nden Kadın Sağlığı İçin Önemli Çalışma
İBİ: Uzay Görevi'nin merakla beklenen fragmanı yayında!
Kronik Venöz Yetmezlik Tedavi Edilmezse Ciddi Sağlık Sorunlarına Yol Açabiliyor
Basmacıgiller İle Tanışma Vakti Geldi!
Çankaya’da 20 Kasım Çocuk Hakları Günü Etkinlikleri Sürüyor
Kadıköy’de Çocuk Hakları Şenliği
Rusya’dan Antalya’ya kültür köprüsü
Eldeki arabaya iyi bakma zamanı!
Influenza son günlerde hızla artıyor!
Kaysın Kuliyev’in Yeni Büstü Törenle Açıldı