Ana Sayfa Kültür & Sanat 13 Temmuz 2020 525 Görüntüleme

PAUSE FİLMİNİN ÇEKİMLERİ 7 KITADA, 7 ÜLKEDE YAPILDI

Yeni dünya düzenine geçişin başladığı günümüzde, aklın sınırlarını zorlayan teknolojik gelişmeler ve buluşlar, bir taraftan insanoğlunun doğaya daha çok hâkim olmasını sağlarken, bir taraftan da dijital savaşların zeminini hazırlamaya başlamıştır.

Yeni dünya düzenine geçişin başladığı günümüzde, aklın sınırlarını zorlayan teknolojik gelişmeler ve buluşlar, bir taraftan insanoğlunun doğaya daha çok hâkim olmasını sağlarken, bir taraftan da dijital savaşların zeminini hazırlamaya başlamıştır. Bu dijital savaşlara vurgu yapan PAUSE 2020 filminin çekimlerine başlanmış, 50 dakikalık bölümü tamamlanmıştır.

Çekimler Toronto, Londra, San Francisco, Karadağ – Ulcinj, Mardin, Bolu, Adıyaman illerinde gerçekleşmiş, Avustralya ve Hindistan’da devam edecektir. Yapımcı ve yönetmen Caner Gül filme 7 kıta 7 ülke hedefi ile başlamış. 2020 yılının dünya düzeninde önemli bir yıl olduğunu anlatan PAUSE 2020 filmi, Avustralya’da başlayan yangınlarda verilen gizli mesajları ve Nemrut’tan Ayasofya’ya uzanan gizemli bir mesajı global bir şekilde anlatmaya çalışıyor.

Filmin birçok sahnesini yabancı oyuncular ile İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Sırpça çeken Caner Gül yaşanan pandemi sürecinde sinemaların kapalı olmasına rağmen projeyi dünya sinema piyasası üzerine planladığını söylüyor. Şu an ülkemizde gündemde olan dijital platformların önümüzdeki zamanlarda Türkiye’de daha da güçleneceğini, sinemaların kapalı olmasına rağmen insanların son 2 yıla oranla tv ve ekran karşısında geçirdikleri vaktin 10 kat arttığını, dolayısı ile film sektöründeki krizin geçici olduğunu düşünerek Türk sinemasını dünya sahnesine çıkarmayı planlıyor. Türkiye’nin toplam sinema bütçesinin pandemi öncesi yılda 150 milyon$ olduğunu söyleyen Caner Gül bu rakamın ABD veya Asya piyasasında bir filmin bütçesine eşdeğer olduğunu Türkiye’nin dış dünya ülkeleri ile ulusal bazda ortaklıklarla film sektöründe daha ileri seviyelere taşınabileceğine inanarak yeni içerikler üretmeye devam edeceğini söylüyor.

Projede İngiltere’nin tanınmış oyuncuların dan Bobby Davro, Türkiye’den Prof. Mim Kemal Öke gibi tanınmış isimler yer alıyor. Kurtlar Vadisi dizisinde 15 yıl süre ile ölmeden oynayan orta doğu ve Arap yarımadasında da sevilen Erhan Ufak, farklı bir karakter ile karşımıza çıkıyor.

PAUSE 2020 filmi, dünya üzerinde yaratılan korku imparatorluğu ve kimi zaman kadına şiddet, kimi zaman sentetik insan, kimi zaman yapay zekâ çeteleri üzerinden psikolojik teslimiyet kurmak isteyen küresel çetelerin varlığından toplumu bilinçlendirmek üzere hazırlanmaktadır. Yakın zamanda izleyici karşısına çıkacak olan PAUSE 2020 mutlaka izlenmeli.

Image

Beyaz Haber Ajansı (BHA)

Tema Tasarım | Osgaka.com