Son birkaç yıldır yükseliş trendi sergileyen sağlık sigortaları, pandemi sürecinin etkisiyle büyümesine ivme kattı. Yılın ilk altı ayında toplam prim üretimini yüzde 40 artırdıklarını söyleyen Sigorta Cini Genel Müdürü Erdem Aydınlı, “Dijitalleşme ve teknolojik altyapımız sayesinde müşterilerimize hizmet vermeye devam ettik. İlk altı ayda en fazla büyüme sağlık sigortalarında gerçekleşti, büyüme oranı yüzde 90’ı aştı” dedi.
Sigorta sektörü, pandemi ile birlikte zorlu geçen birkaç ayın ardından yeniden toparlanma eğilimine girdi. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) 2020 yılı ilk 6 aylık verilerine göre; zorunlu trafik sigortasında poliçe sayısı ilk yarı yılda 9 milyon 412 bin 995 adede yükselirken, branşta üretilen prim ise 7 milyar 478 milyon TL oldu. Zorunlu trafik sigortasında 2019 yılı yarı yılda 9 milyon 228 bin 541 adet poliçe düzenlendi. Kasko branşında da poliçe sayısı artmaya başladı. Trafikteki araç sayısı artması ve özellikle Haziran ayında artan yeni araç satışları kasko sigortasına olumlu yansıdı. 2019 yılı yarı yılda 2 milyon 845 bin 709 olan poliçe sayısı bu yılın ilk yarısında 2 milyon 950 bin 101’e yükseldi. 2020 yılı ilk 6 ayda 4 milyar 617 milyon TL prim yazılan kaskoda 2019 yılının aynı döneminde ise kaskoda 4 milyar 406 milyon TL prim üretildi.
Dijitalleşme ve teknolojik altyapı avantajı
Yılın ilk altı aylık döneminde trafik sigortasında %46, kaskoda ise %28 büyüme gerçekleşirken, DASK sigortaları yüzde %23 büyüdü. Aynı dönemde sağlık sigortalarındaki artış geçen yılın aynı dönemine göre yüzde %90 olarak gerçekleşti. Türkiye’nin ilk perakende sigorta mağaza zinciri Sigorta Cini Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydınlı, pandeminin olumsuz etkilerine rağmen yılın ilk yarısını büyüme ile tamamladıklarını belirtti. Erdem Aydınlı, “Sigorta Cini olarak dijitalleşmeye yönelik yaptığımız yatırımlar ve teknolojik altyapımız sayesinde, salgın sebebiyle sigorta mağazalarımızı açamadığımız dönemde bile müşterilerimize uzaktan da olsa hizmet vermeyi sürdürdük. Yılın ilk altı ayında büyüme oranımız yüzde %42 ulaştı. En fazla büyüme, sağlık sigortaları alanında gerçekleşti. Burada prim üretiminde %90’ı aşan bir büyüme kaydedildi” dedi.
Hem fiziksel kanalda hem de online’da hizmete devam
Dijital dönüşüm çalışmalarına son bir yılda hız veren Sigorta Cini’nin müşterilerine hızlı ve güvenli bir hizmet sunma olanağı sağladığını belirten Erdem Aydınlı, şunları söyledi: “Pandemi tedbirleri çerçevesinde güvenlik gerekçesiyle mağazalarımızı kapatıp güçlü altyapımızın sunduğu olanakları kullanarak uzaktan çalışma sistemine geçiş yaptık. Teknolojik altyapımıza yaptığımız yatırımlar bize büyük avantajlar sundu ve kesintisiz hizmet sunmaya devam ettik. Haziran başı itibarıyla da kademeli olarak mağazalarımızı yeni çalışma düzenine uyum sağlayacak şekilde yeniden hizmete açtık. 2020’nin ikinci 6 aylık döneminde de hem fiziksel kanalda hem de online olarak müşterilerimizin yanında olacağız. Önümüzdeki süreçte tamamlayıcı sağlık sigortası ve devlet destekli alacak sigortalarında yukarı yönlü bir ivme bekliyoruz” diye konuştu.
BEYAZ HABER AJANSI (BHA)
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
ANTALYA
ADANA
ADIYAMAN
AFYON
AĞRI
AKSARAY
AMASYA
ANKARA
ANTALYA
ARDAHAN
ARTVİN
AYDIN
BALIKESİR
BARTIN
BATMAN
BAYBURT
BİLECİK
BİNGÖL
BİTLİS
BOLU
BURDUR
BURSA
ÇANAKKALE
ÇANKIRI
ÇORUM
DENİZLİ
DİYARBAKIR
DÜZCE
EDİRNE
ELAZIĞ
ERZİNCAN
ERZURUM
ESKİŞEHİR
GAZİANTEP
GİRESUN
GÜMÜŞHANE
HAKKARİ
HATAY
IĞDIR
ISPARTA
İSTANBUL
İZMİR
KAHRAMANMARAŞ
KARABÜK
KARAMAN
KARS
KASTAMONU
KAYSERİ
KIRIKKALE
KIRKLARELİ
KIRŞEHİR
KİLİS
KOCAELİ
KONYA
KÜTAHYA
MALATYA
MANİSA
MARDİN
MERSİN
MUĞLA
MUŞ
NEVŞEHİR
NİĞDE
ORDU
OSMANİYE
RİZE
SAKARYA
SAMSUN
SİİRT
SİNOP
SİVAS
ŞANLIURFA
ŞIRNAK
TEKİRDAĞ
TOKAT
TRABZON
TUNCELİ
UŞAK
VAN
YALOVA
YOZGAT
ZONGULDAK
Sigorta Cini’nin dijital gücü pandeminin etkilerini sildi
Benzer Haberler
-
Edremit’in sporda adı daha çok duyulacak
-
Beykoz Spor Ormanı Türkiye’nin Bisiklet Üssü Olacak
-
Omuzda oluşan hasar ve yırtıkları ertelemeyin !
-
Bilişsel Psikoloji ile insan zihninin sırları açığa çıkarılmak isteniyor
-
Doğru eş seçiminde nelere dikkat edilmeli
-
Başkan Büyükakın’dan Kocaeli’nin başarılı gençlerine kutlama
-
1915Çanakkale Köprüsü’ne Avrupa Çelik Köprü Ödülü
-
Çiğli’nin Pembe Misafirleri Los Angeles’ten Ödülle Dönüyor
-
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. İleri; “Kendimi Işınlanmış Gibi Hissettim”
-
Marmara Denizi’nden sonra Antalya Adrasan’da da deniz temizliği başladı
-
Ana kolektör hattındaki kapsamlı çalışmalar tamamlandı
-
İngiliz Bisiklet Dergisi Sayfalarında Kemer’e Yer Verdi