Ana Sayfa Kültür & Sanat 21 Eylül 2020 525 Görüntüleme

Kavuk Devir Teslim Töreni Geliri ÇYDD’ye Bağışlandı!

Türk Tiyatrosu’nun güldürü geleneğinin nişanesi sayılan “Kavuk”, özel bir tören ve “Bir Baba Hamlet” oyununun gösterimiyle, Tiyatro Sanatçısı Rasim Öztekin’den Şevket Çoruh’a devredildi.
Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen bu özel gecenin bilet geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlandı.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği elde edilen gelir ile; üniversitede Oyunculuk eğitimi alan öğrenciler için “Rasim Öztekin Tiyatro Öğrencilerini Destekleme Fonu” oluşturarak öğrencilere burs imkanı sunacak. Rasim Öztekin başta olmak üzere tiyatro sanatçılarıyla buluşmalar gerçekleştirerek bursiyerlerin sahne sanatları konusunda deneyim kazanmalarını sağlayacak.
Tören öncesi Rasim Öztekin ve Şevket Çoruh ile bir araya gelen ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel öğrencilerin eğitimine verdikleri destek için, Rasim Öztekin’e ve Şevket Çoruh’a teşekkür plaketi takdim etti ve bu özel etkinliğe sosyal sorumluluk yaklaşımıyla ayrı bir anlam kattıkları için sanatçıları kutladı.
“Sanatın, tiyatronun ve ülkenin geleceği için çağdaş beyinlere ihtiyaç var!”
Devir teslim töreninde Kavuk’un hikayesini ve gecenin önemini aktaran Öztekin, “Bu güzel geceye bir güzellik daha yapalım dedik. Sanatın, tiyatronun ve hatta ülkenin geleceği için çağdaş beyinlere ihtiyaç var. İşte bu gecenin de gelirini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlama kararı verdik.” dedi.
BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Tema Tasarım | Osgaka.com