Ana Sayfa Yaşam 25 Eylül 2020 467 Görüntüleme

TEGV’in 26. Olağan Genel Kurulu yapıldı

TEGV’in 26. Olağan Genel Kurulu’nda, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden TEGV kurucularından ve Onursal Başkan Suna Kıraç’ın kızı İpek Kıraç, ilk kez Yönetim Kuruluna girerek annesinin emanetini devraldı.
Türkiye’nin dört bir yanındaki çocukların çağdaş eğitim olanaklarından yararlanmaları ve nitelikli eğitim desteği alabilmeleri için çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) 26. Olağan Genel Kurulu, mütevelli heyeti üyelerinin sınırlı katılımıyla Pera Müzesi Oditoryumu’nda yapıldı. Genel Kurul, geçtiğimiz günlerde vefat eden TEGV kurucularından ve Onursal Başkan Suna Kıraç’ın kaybı nedeniyle duygu dolu anlara sahne oldu.
Suna Kıraç’ın ‘Yol arkadaşım’ diye adlandırdığı, TEGV kurucularından Cengiz Solakoğlu’nun, Suna hanımın TEGV’i nasıl büyük emeklerle kurduğunu anlattığı toplantıda, Suna – İnan Kıraç çiftinin kızları İpek Kıraç da kürsüye çıkarak annesinin emaneti olan TEGV’de olmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.
İçinde bulunulan pandemi koşulları nedeniyle bazı mütevelli heyet üyelerinin dijital platform üzerinden katıldığı Genel Kurul’da mali tabloların okunmasının ardından, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı 2019 sayısal verilerinin yanı sıra Vakfın gelecek dönem hedeflerini de içeren bir sunum yaptı.
Baki Kara, Dr. Erkan Koyuncu ve Orhan Öğücü, Vakfın mütevelli heyetine katılan yeni isimler oldu. Yönetim Kurulu Üyeleri arasında iki yıllık çalışma süresi dolan Cengiz Solakoğlu, Hüsnü Okvuran ve Özalp Birol’un üyeliğinin devam etmesine karar verilirken, İpek Kıraç, Meltem Bakiler Sahi ve eski bir TEGV çocuğu olan Elif Dilmen ilk defa yönetim kuruluna seçildi.
BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Tema Tasarım | Osgaka.com