DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Elazığ ve Bingöl il kongrelerinde konuştu. Babacan şu ifadeleri kullandı:
Talimatla içeri atıp, talimatla bırakmak hukuk değildir
“Bu günlerde “hukuk” demeye başladılar. Türkiye bir düşünce suçluları ülkesi durumuna düştü. Bunca hukuksuzluğu kim yaptı? HSK iki gün önce Osman Kavala hakkında AİHM ve Anayasa Mahkemesinde ihlale sebep olanları tespit etmek için yargılandığı mahkemeden kararları istedi. Bakacağız iş nereye gidiyor. Osman Kavala bin günden fazladır cezaevinde. Hukukçu arkadaşlarımıza dosyalarını incelettim. Dosyaların durumu içler acısı, tam bir hukuk garabeti. Osman Kavala’yı, Ahmet Altan’ı ve nice kişiyi ceza evinde tutuyorlar.
Güçlü ekonomi için güçlü hukuk gerektiğini söylemiştik, bizden kopya çektiler.Kopya çeken öğrencinin hali belli oluyor. Yine kopya çekip hepsini serbest bırakırlar diye umut ediyorum. Ama bu bile hukuka uyduklarını göstermez. Talimatla içeri at, talimatla serbest bırak. Hukuk bu değildir.”
Günde en az 30 bin yeni Covid-19 vakası olduğunu tahmin ediyoruz
“Vaka sayısını gizliyorlar. Testler, sayı büyümesin diye öyle kolay yapılamıyor. Böyle bir akıl olamaz. Salgını maalesef kötü yönettiler. Her gün tespit edilen vaka sayısına baktığımızda Türkiye dünyada ilk beşte. Tahminize göre günlük en az 30-40 bin yeni vaka var.
Dünyada, vaka sayısı-hasta sayısı ayrımı yaparak vatandaşını aldatmaya çalışan tek ülke de herhalde Türkiye. Üstelik ülkede medya karartması olduğu için basında da durum açıkça görülmüyor. Oysa vatandaşlarımız yoğun bakımda yer bulmakta güçlük çekiyor, hayatını kaybediyor. Koskoca devletin salgına karşı aldığı tek önlem ‘maske takın’ demek olamaz. Ne gerekiyorsa, ilgili taraflarla istişare ederek yapılmalıdır.”
BEYAZ HABER AJANSI (BHA)
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
Babacan: ‘Başta Kavala ve Altan olmak üzere düşünce suçluları serbest bırakılmalı’
Benzer Haberler
-
Bayraklı'da son 4,5 yılda 20 bin sokak hayvanına sağlık hizmeti
-
Karşıyaka'da 1 yılda 116 ilk yardım eğitimi düzenlendi
-
Erkek çocuklar daha fazla oranda zorbaca davranışlar gösteriyor
-
Çocuk hastalarda gömülü diş çekimlerinde nelere dikkat edilmeli ?
-
Enerjisa Enerji'nin '' Yapay Zekâsı'' sektörü dönüştürüyor
-
Tales of Kenzera: ZAU, EA Originals imzasıyla oyuncularla buluşmaya hazırlanıyor!
-
İklim Dostu Kalkınma İklim Teknolojilerine Yatırımdan Geçiyor
-
Lenovo, AMD'nin en gelişmiş yapay zeka hızlandırıcısı AMD Instinct™ MI300X Hızlandırıcılar için tasarım desteğini duyurdu
-
Infinix, PUBG MOBILE Dünya Kupası'nın akıllı telefon sponsoru oldu
-
Yükselen yatırım aracı 'mevduat faiz oranları' Mevduat faizleri artıyor
-
Kuveyt Türk'ten Tüzel Müşterilerin İhale Süreçlerini Kolaylaştıran BankPRO İş Birliği
-
Sinüzitte ne zaman ameliyat gerekir ?