Ana Sayfa Yaşam 16 Kasım 2020 407 Görüntüleme

Lenovo ‘dan şirketlere geliştirilmiş ‘Lenovo Device Intellegence- Cihaz Zekâsı’ çözümü

Teknoloji devi Lenovo, IT departmanlarının şirkete ait tüm bilgisayarları, daha verimli ve karlı yönetilebilmesi için, ileri düzeyde tahmine dayalı “Lenovo Device Intelligence- Cihaz Zekâsı” çözümünü sunuyor. ‘Hizmet olarak Yazılım’ (SaaS) modeli ile sunulan ‘Lenovo Device Intelligence- Cihaz Zekâsı’ çözümü, en yaygın bilgisayar hata çeşitlerini bile, henüz hata gerçekleşmeden tahmin etmede %85’in üstünde isabet kaydediyor ve şirketlere zaman kazandırıyor.
DÜNYANIN ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, ‘dijital deneyim izleme’ alanına hızlı bir giriş yaparak yepyeni bir çözümünü tanıttı. Bulut tabanlı bir SaaS çözümü olan “Lenovo Device Intelligence- cihaz zekâsı”, sadece bilgisayar sorunlarını erken tanımlamakla kalmayıp, aynı zamanda potansiyel sistem arızalarını, daha gerçekleşmeden tahmin etme kabiliyeti sunuyor. Lenovo sunduğu yeni çözüm ile Lenovo Think markalı dizüstü bilgisayarların ve diğer bilgisayarların şirket içi performansının izlenmesini sağlıyor.
Sorunla karşılaşmadan önce problem erken tahmini ve çözümü
Daha akıllı teknolojilerle geliştirilmiş bu yeni çözüm, şirketlerdeki bilgisayarları yöneten IT yöneticileri için gelişmiş bir yöntem sunuyor. Yapay zekâ ve makine öğrenme teknolojilerinden faydalanarak cihazlara ilişkin proaktif bilgiler ve tahmine dayalı analizler sunan ‘Lenovo Device Intelligence- cihaz zekâsı’, aynı zamanda IT yöneticilerine, sorunları oluşmadan önce tespit edip çözmek ve çalışanların işlerini herhangi bir problem ile daha karşılaşmadan engellemek için olanak sunuyor.
IT Departmanı’nın uzaktan yönetim sorununa çözüm
Günümüzde küresel ölçekli şirketler ve giderek artan sayıda uzaktan çalışan personeli ile çalışırken, IT ekipleri, şirketlerindeki tüm bilgisayarların durumu ve bakımı ile ilgilenmekte daha da fazla zorluk yaşayabiliyorlar. Bu durum, özellikle yaygın ve muhtemelen sistemden kaynaklanan bilgisayar performans sorunlarını teşhis ederken ve çıkabilecek sorunları gidermeye çalışırken ortaya çıkıyor. Ölçek ve bant genişliği, etkili ve verimli müdahalenin önünde birer engel haline geliyor ve çalışan deneyimini olumsuz etkiliyor.
Maliyet tasarrufu
Küresel Bilişim Teknolojileri Araştırma Şirketi Techaisle tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, IT personelinin zamanının %77’si bakım ve destek hizmetleriyle geçerken, IT personelinin %50’si, ekiplerinin sorunları hızlı bir biçimde tespit etmek ve tatmin edici çözümler sunmak için yeterli kaynağa sahip olmadığını ifade ediyor.
‘Lenovo Device Intelligence- cihaz zekâsı’, bu önemli soruna doğrudan müdahale eden, tahmine dayalı ve proaktif nitelikli iki uçlu bir yaklaşım sunuyor. Yeni çözüm, IT personelinin olası sorunları daha hızlı ve erken tespit etmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra sorunlar büyümeden müdahale edilmesine yardımcı oluyor. Geliştirilmiş cihaz zekâsı verileri kategorize ederek, bilgisayarların faaliyet dışı kalma süresini azaltırken çalışanların üretkenliğini artırmayı ve IT maliyetlerinden tasarruf sağlamayı amaçlıyor.
Arka planda çalışmayı denetliyor
Cihazda çalışan bir araç olan “Lenovo Device Intelligence- cihaz zekâsı”, hem yerel olarak bilgisayarda hem de bulutta çalışan, makine öğrenimine dayalı özel geliştirilmiş modelleri kullanarak telemetri analizi verilerini analiz ediyor. Yeni çözüm, ayrıca yaygın sorunlara yol açabilecek önemli göstergeleri, örüntüleri, anomalileri ve kök nedenleri önceden analiz edebiliyor. Bu sorunlar aynı zamanda sistem yavaşlaması, sistemin yanıt vermemesi ve hatta kullanıcıların korkulu rüyası mavi ekran gibi, performans kaybına yol açan karmaşık ve sistemsel sorunları içeriyor. Lenovo cihaz zekasının tahmine dayalı modelleri, en yaygın mavi ekran hatası türlerini, henüz gerçekleşmeden tahmin etmede %85’in üstünde isabet kaydediyor.
En yüksek düzeyde güvenlik sunuyor
Katı veri gizliliği düzenlemelerine bağlı kalarak, tüm müşteri verileri güvenli bir bulut tabanlı teknoloji yığınında saklanır. Bu önlemlere ek olarak, her şirketin PC sağlık verileri şifrelenir ve özel olarak saklanır, böylece bu verilere yetkili kullanıcılar dışında hiç kimse erişemez.
Şirket bilgilerinin, bulut bilişim teknolojileri kullanılarak, saklanması ve depo edilmesini sağlayan sistem, bu konudaki ‘bilgi güvenliği ve gizliliği’ ile alakalı kanunlara da uyum göstermiş oluyor.
Hem şirketler hem de son kullanıcılar için üst sınıf deneyim
Bu hizmet firmalar için, daha fazla sorunu daha yüksek isabetle ortaya çıkmadan önce tahmin ederek, IT ekiplerine erken çözüm olanakları sunacak. Böylece şirket içinde, daha iyi ve verimli bir kullanıcı deneyimi sağlanabilecek.
Lenovo Hakkında!
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) 50 milyar ABD doları değerinde 63,000 çalışanı ile 180 pazarda faaliyet gösteren bir Fortune 500 şirketidir. Herkes için daha akıllı teknolojiler sunma vizyonuyla, daha kapsayıcı, güvenilir ve sürdürülebilir bir dijital toplum yaratacak nitelikte dünyayı değiştiren teknolojiler geliştirmektedir. Dünyanın en eksiksiz akıllı cihazlar ve altyapı portföyünü tasarlayarak ve inşa ederek dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kullanıcı için daha iyi deneyimler ve fırsatlar yaratmak için Akıllı Dönüşüm’e de öncülük ediyoruz.
BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Tema Tasarım | Osgaka.com