Finansal hizmetlerde teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte hizmet ağları ve iş modelleri kökten bir değişim geçiriyor. Koronavirüs (COVID-19) salgınıyla ortaya çıkan “sosyal mesafeli” yeni hayat tarzı, finans sektöründe dijitalleşmenin artık bir seçim değil, zorunluluk olduğunu gösteriyor. Finansal teknolojiler geliştirmeyi ve bunları büyütmeyi hedefleyen Insha Ventures, bu ihtiyaca Avrupa’da sunduğu dijital bankacılık hizmeti insha’nın dijital müşteri edinimi tecrübesinden elde ettiği kazanımlarla cevap veriyor. Personel ve müşterinin yüz yüze gelme ihtiyacını ortadan kaldırarak yapılan işlem sürecini dijital ortamda başlatıp dijital ortamda sonlandıran KimlikBasit, hizmetini bankalara ve finans kuruluşlarına sunacak.
Fintech girişim kurucusu olarak 2020 yılı Ağustos ayında faaliyetlerine başlayan ve Albaraka Türk tarafından kurulan Insha Ventures, müşterilerine geleceğin teknolojilerini sunmaya devam ediyor. Son olarak KimlikBasit isimli yenilikçi teknolojisini tanıtan Insha Ventures, özellikle finansal hizmet veren kuruluşlar için gerekli “kimlik tespiti” ve “sözleşme” süreçlerinin fiziki olarak yürütülmesi zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 1 Ocak 2021’de yürürlüğe sokacağını açıkladığı ve taslağını yayımladığı yeni tebliği gereği bankalar ve finansal kuruluşlar uzaktan müşteri edinebilecekler. Finansal hizmet veren kuruluşlar için müşteri edinim aşamalarındaki “Kimlik Tespiti” ve “Sözleşme” süreçlerinin fiziki olarak yürütülmesi zorunluluğu da ortadan kalkıyor. insha Ventures’un sunduğu KimlikBasit sistemi, pandemi döneminde potansiyel müşteriler ile finansal hizmet veren kuruluşlar arasında teması sıfırlayarak müşteri olma sürecinin dijital ortamda tamamen uzaktan yürütülmesinin önünü açıyor. Böylece operasyon yükü ile kâğıt, posta ve kurye masrafı gibi maliyet unsurları da ortadan kalkıyor.
Insha Ventures, halihazırda Almanya’da bulunan dijital bankacılık hizmeti insha’nın müşteri kabul süreçlerinde kullandığı sistemi Türkiye’de uygulanmaya başlayacak olan yeniliğe adapte ediyor. KimlikBasit markasıyla yola çıkacak olan teknoloji, yenilikçi sistemde müşteri olmak isteyenlerin dijital kanallar içinden bir çağrı merkezi temsilcisiyle görüntülü görüşme gerçekleştirmesini sağlayacak. Müşteriyle iletişim kuran doğrulama personeli, müşterinin kimliğini veya pasaportunu göstermesini ve kendisini doğrulmasını isteyecek. NFS, OCR gibi gelişmiş teknolojilerin de kullanılacağı süreçlerden sonra gerçekleşecek onay ile hesap açma ve imzalı finansal işlemler gibi durumlar için banka şubesine gitmeye gerek kalmayacak.
KimlikBasit’in büyük bir enerji ve ekip ruhuyla yola çıkacağını belirten Insha Ventures CEO’su Yakup Sezer;
“Uzaktan Müşteri Edinimi süreçlerinin yasal zemine ulaşması ile finans sektörü yeni yıl itibariyle bambaşka bir müşteri edinimi deneyimine kucak açıyor. 3 yıl önce Almanya’da başlayan insha yolculuğumuzda bugüne kadar 200.000’den fazla müşteri doğrulama süreci yaşadık. Şimdi bu eşsiz deneyimi ve teknolojik altyapımızı Türkiye’ye taşıma vakti. KimlikBasit, BDDK Uzaktan Müşteri Edinimi tebliğine tam uyumu ile iş ortaklarımızın tüm KYC yükünü sırtlamaya hazır.” diyerek sözlerine devam etti.
BEYAZ HABER AJANSI (BHA)
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
KimlikBasit ile Banka Hesapları Uzaktan Açılabilecek
Benzer Haberler
-
2. TSMST Derneği Uluslararası Tıp Teknolojileri Sempozyumunun gündemi Yapay Zekaydı
-
Microsoft Türkiye, “Microsoft Dynamics 365, Pazarlama & Satış, Copilot ile Etkin Müşteri Yönetimi" etkinliğinde pazarlama odaklı iş uygulamalarını tanıttı
-
Rönesans ChargeR sekiz ilde 13 noktada 50 şarj ünitesini işletmeye açtı
-
Türkiye Sigorta, Türkiye İnovasyon Haftası'nda Yerini Aldı
-
Hyundai ve University College London, Karbonsuz Geleceğin Teknolojileri İçin İşbirliği Yapıyor.
-
Minycenter minikleri kışa hazırlıyor
-
Vodafone'dan yeni dijital ödeme çözümü
-
Amazon Web Services (AWS), Yeni Üretken Yapay Zeka Destekli Asistan Amazon Q'yu Duyurdu
-
Lenovo; ThinkStation P8 ile İş İstasyonlarında Performansın Sınırlarını Zorluyor
-
Eminevim gerçekleştirdiği teslimatlarla 250 binden fazla ailenin yüzünü güldürdü
-
Türkiye Sigorta Birliği: “İki Şirketin Sigortalılarının Haklarının Korunması İçin Her Türlü Tedbiri Aldık"
-
Ekim ayında genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 7,4, ithalat yüzde 0,6 arttı