Egeli madenciler, “Sürdürülebilir Madencilik” mottosuyla üretim ve ihracatlarını arttırmak için hareket ederken iş kazalarının önlenmesine yoğunlaşacak.
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yürütücülüğünü yaptığı “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi” operasyonu kapsamında yayınlanan İş Sağlığı Ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan projelerden birine imza attı.
“Madencilik Sektöründe İş Kazalarının Önlenmesi İçin İSG Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi”yle 18 aylık süreçte 216 bin 615 Avro’luk projenin yüzde 90’ının Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından destekleneceği bilgisini veren Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, projede Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü ve TEKSMER A.Ş.’yle ortak çalışma yürüteceklerini dile getirdi. Kaya, “EMİB Yönetim Kurulu’nda proje yazma kararı verildiği andan itibaren Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin başvurunun yapılması, takip edilmesi ile ilgili başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. AB ve Türkiye Cumhuriyeti destekleriyle İş Sağlığı ve Güvenliğinde başarılı bir projeye imza atacağız” şeklinde konuştu.
Türkiye’deki İSG uygulamalarını AB seviyesine çıkarmak hedefleniyor
“Projenin genel amacını, iş kazaları ve yaralanmaları azaltmak için Türkiye’de doğal taş madenciliği sektöründe iş sağlığı ve güvenliği (İSG) konularında farkındalığı arttırmak” şeklinde özetleyen EMİB Başkanı Kaya, “Daha fazla işveren ve çalışana ulaşmak için farklı illerde (İzmir, Balıkesir, Afyon, Bilecik, Denizli, Burdur, Antalya ve Muğla) İSG çalıştayları ve eğitimleri düzenlemek, insan kaynakları düzeyini artırmak için bilgi sağlanması (İSG Kılavuzları, mobil İSG uygulaması, İSG Animasyon Filmi ve filmin sanal gerçeklik (VR) gözlükleriyle tanıtımı) risk analizi, güvenlik çalışma koşulları vb.), İSG kültürünün oluşturulması ve mevcut durumun kapasitesinin güçlendirilmesi, Türkiye’deki İSG uygulamalarını AB ülkeleri seviyesine yükseltmek için İtalya’daki madencilik şirketlerini ziyaret etmek, seçilen en az iki pilot madencilik şirketinde İSG odaklı uygulamalı eğitimler düzenlemek, hazırlanan tüm belgelerin ve görsel malzemelerin ilgili firmalara ulaştırılmasını sağlamak. Proje boyunca odaklanacağımız süreçler olacak” diye konuştu.
7 milyar dolar ihracat hedefine iş sağlığı ve güvenliğiyle ulaşılacak
Türk doğal taş sektörünün dünya rezervlerinin yüzde 35’ine sahip olmasına karşın, yıllık 2 milyar dolarlık ihracat rakamıyla dünya doğal taş ihracatından yüzde 10 civarında pay aldığı bilgisini paylaşan Başkan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Projeden elde edilen çıktılar, doğal taş madenciliği sektöründe İSG’nin AB ülkeleri düzeyine yükseltilmesi konusunda farkındalığın artırılmasına katkı sağlamanın yanında, doğal taş madenciliği sektöründe koruyucu sağlık ve güvenlik kültürünün geliştirilmesi, doğal taş madenciliği sektöründe üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması gibi sonuçları sağlayacağı gibi Türkiye’nin 7 milyar dolar doğal taş ihracat hedefine ulaşmasına da olumlu katkı sağlayacak. İSG’de istihdam kalitesinin artması ve Türkiye’de doğal taş madenciliği sektöründe iş kazalarının ve yaralanmaların azalması, itibarın artması, madencilik sektöründe yeni yaklaşımların geliştirilmesi şeklinde sonuçlar doğuracak.”
BEYAZ HABER AJANSI (BHA)
DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
Ege Maden İhracatçıları Birliği’nden iş sağlığı ve güvenliği konusunda AB Projesi
Benzer Haberler
-
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mimar ve İçmimar Özgür Ali Karaduman: “Daha da Yaşanabilir bir Kent İçin Yola Çıktım”
-
Dünya çocukları U12 İzmir Cup'da bir araya geliyor
-
MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol: “Hedefimiz işçi sendikaları ile iş birliği içinde sektörde üretimi ve istihdamı geliştirmek"
-
Dr. Öğr. Üyesi Dilara Ustabaşı Gündüz: 'Sosyal Hizmet, Afet Sonrasında İyileştirme Sürecine Güç Katıyor"
-
VakıfBank, PTT deplasmanında set vermedi
-
Rusya ve Myanmar, Rüzgâr Enerjisi Projelerinde İşbirliği Anlaşması İmzaladı
-
Sanmar Denizcilik Büyükler Türkiye Şampiyonası Tamamlandı
-
Ramazan Çorbahan'da yaşanır
-
Muratbey'den Ramazanda Doğru Beslenmenin Püf Noktaları
-
Karşılıklı gülümseme ve parmak takibi olmaması Otizme işaret ediyor
-
Doç. Dr. Sezen Köse “Otizmde erken tanı ve tedavi oldukça önemli"
-
Torbalı Belediyesi'nden spora dev yatırım