Ana Sayfa Yaşam 9 Ocak 2021 308 Görüntüleme

Başkan Selvitopu 2018'de alınan kararı hatırlattı!

CHP ve AK Partili belediye meclis üyeleri, Uzundere’deki 80 hektarlık alanın tamamının İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılması için çağrı yapmıştı.

Başkan Selvitopu meclis kararını hatırlattı

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP’li ve AK Partili üyelerden oluşan Karabağlar Belediye Meclisi’nin 2018 yılında, Uzundere’deki 80 hektarlık alanın tamamının İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılması gerektiği yönünde oybirliğiyle aldığı kararı hatırlatarak, “Karabağlar’ın geleceği için bu kararın savunmasını yapmaya devam edeceğim” dedi.

Karabağlar Belediye Meclisi’nin 2021 yılı ocak ayı ikinci toplantısı, belediye ana hizmet binasındaki meclis salonunda gerçekleştirildi. Başkan Selvitopu’nun yönettiği toplantıya, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’la MHP İlçe Başkan Yardımcısı Şaban Çelik de katıldı.

Başkan Selvitopu toplantıda, Uzundere’de tamamının İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılmasını istedikleri alana TOKİ tarafından konut yapılmak istendiğini ve bunun için 26 Ocak’ta ihaleye çıkılacağını basından öğrendiklerini vurguladı.  Ortada imar planlarının yürütmesini durduran bir yargı kararı olduğuna dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Biz hukuki sürecin tamamlanması ve ona göre hareket edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Türkiye’de bir çok devlet kurumunun girişinde ‘Adalet Mülkün Temelidir’ yazar. Bu söz boşuna söylenmemiştir. Adaleti sağlayacak olan hukuktur ve buna saygı gösterilmedir. TOKİ’nin orada herhangi bir şey yapması hukuken mümkün değildir” dedi.

OYBİRLİĞİYLE ALINDI…

CHP’li ve AK Partili üyelerden oluşan Karabağlar Belediye Meclisi’nin 03.12.2018 tarihinde,  alanın tamamının İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılması için oybirliğiyle karar aldığını hatırlatan Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“Belediye başkanı olarak bu kararın savunmasını yapmaya devam edeceğim. 2018 yılında ortada herhangi bir sosyal konut yapımı falan gündemde değil. Bizi çok ağır şeylerle suçlayanların bunlardan haberi yok. Herkesin yaptığı işle ilgili gerekli özeni ve dikkati göstermesi gerekir. Tekrar vurguluyorum. Konu yargı sürecinde ve istinaf aşamasında. Bu sürecin beklenmesinin kent ve ülke yararına uygun olduğunu düşünüyoruz. Bizi buraya seçen Karabağlar halkının iradesi doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğim. Kimsenin bundan alınmasına ve telaşa gerek yok. Hukuk ne diyorsa o olacaktır!”

O KARAR!

Karabağlar Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı “123/2018” sayılı söz konusu kararda, ODTÜ, Ege, Hacettepe gibi bir çok üniversitenin yerleşke büyüklükleri de hatırlatılarak, şöyle deniliyor:

“Kentsel Dönüşüm ve Çevre Komisyonu Raporu meclisçe görüşülerek; Yerleşke dışında kalan alanın belediyemize devre sağlandığında sadece yakın çevresi değil ilçemiz bütünündeki imar uygulamaları ile sosyal ve ekonomik alanlarda olumlu sonuçlar yaratacağı düşünüldüğünden, İlçemiz Yaşar Kemal ve Uzundere Mahallelerinde bulunan 11305 ada 25 parsel ve civarında yaklaşık 87 hektarlık bir alanın, İzmir Demokrasi Üniversitesi Yerleşkesi olarak belirlenmesine oybirliği ile karar verildi.”

İZMİR – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Tema Tasarım | Osgaka.com