Ana Sayfa Kültür & Sanat 9 Mart 2021 291 Görüntüleme

“Anadolu’nun Kadınları” Konseri CRR YouTube Kanalında

Oyalı Yazma Grubu,  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel “Anadolu’nun Kadınları” konseri ile  Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu YouTube kanalında müzikseverlerle buluştu. Konserde, Anadolu’nun dört bir yanından kadınların acı-tatlı tüm duygularını ifade ettikleri eserler seslendirildi.

Oyalı Yazma Grubu, akademik eğitimini aynı okulda almış olan Mercan ErzincanDevrim Kaya ve Buse Katılmış’ın, uzun süredir üzerinde hassasiyetle çalışmakta oldukları nitelikli yöresel halk müziği eserlerini birlikte seslendirebilmek adına 2013 yılında bir araya gelmeleriyle oluşmuş, projenin müzik ve sanat yönetmenliğini ise Ufuk Şimşek üstlenmiştir.  

Grup ilk albüm projesi olan “Harran’dan Harput’a Meşk” adlı çalışmada; Elazığ-Harput Kürsübaşı sohbetleri, Urfa Sıra geceleri, Diyarbakır Velime geceleri gibi Anadolu’da sadece erkeklerin bir araya gelmesiyle gerçekleşen meşk geleneğini bu sefer üç kadın sanatçının icrası iddiası ile yine Elazığ, Urfa, Diyarbakır ve Kerkük eksenli bir repertuvarla ortaya koymuş ve albüm 2015 yılında Kalan Müzik etiketiyle yayınlanmıştır.

Konser kaydını bir hafta boyunca CRR YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com