Ana Sayfa Kültür & Sanat 13 Mart 2021 254 Görüntüleme

Mart Ayında DocuBox HD Ekranlarında Brezilya’yı Gezeceğiz

Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde HD kalitesiyle izleme deneyimi sunan belgesel kanalı DocuBox HD, ilginç yapımlarıyla muhteşem keşiflerin kapısını açıyor. DocuBox HD ekranlarında, Mart ayında farklı belgesellerle Brezilya’nın güzelliklerini keşfedeceğiz.

Brezilya'nın Yeşil Madenleri – Bölüm 1 (Pepites Vertes of Brazil Episode 1)

15 Mart Pazartesi, Saat 23:30

Pazartesi gecesi, dünyayı kas gücüyle keşfe çıkan sonra François Picard ve Cécile Clocheret’in yolu, Brezilya’ya düşüyor.  Daha önce Ho Chi Minh hattını yürüyen ikili, bu sefer de Brezilya'ya bisiklet binmeye gidiyor. İkili, Rio favelalarındaki kapalı soya tarlalarının iç kısımlarından başlayan 4500 km'lik yol boyunca çevrelerindeki yeşil alanları keşfedecek. Yavaşça bu rotalarda ilerleyen ikilinin motivasyonunu "Yeni Dünya" fikrini filizlendiren bu ekolojik alanların keşfi ve muhteşem yerlerde seyahat etmek oluşturuyor.

Dev Tembel Hayvan Mağarasının Gizemi (The Mystery of the Giant Sloths Cave)

16 Mart Salı, Saat 21:00

6 metreye varan boyu, 4 tonu aşabilen ağırlığı ile tembel yer hayvanı, dünya üzerinde yaşamış en büyük memelilerden biridir. Salı gecesi ekranlara gelecek belgesel, Brezilya’da, tarih öncesi bilinen en büyük memeli olan, dev tembel yer hayvanına dair tüm bilgilerimizde devrim yapacak, sıra dışı bir paleantropolojik bir keşfi anlatıyor. Bilimsel bir anket tarzında ilerleyen yapımda, bilgisayar destekli canlandırma teknolojisi 10 bin yıldan önce nesli tükenmiş olan bu inanılmaz hayvanları hayata geri döndürüyor.

Paylaştığımız Dünya – Brezilya B1 (Sharing the Earth – Brazil Ep 1)

18 Perşembe, Saat 21:00

Perşembe gecesi DocuBox HD ekranlarında, “Paylaştığımız Dünya” belgesel serisinin Brezilya bölümünde, üzerinde yaşadığımız “soluk mavi noktanın” güzelliklerini ve bu güzellikleri koruma sorumluluğumuzu hatırlayacağız. Çevreye verilen zararı düzeltmeye çalışan insanları bulmak için dünyayı gezen veteriner, biyolog ve maceraperest Mannaïg de Kersauson’a Brezilya’da eşlik edeceğiz. İnsanoğlunun doğayla uyum içinde yaşamak için bulduğu yeni veya eski yöntemlerin arayışında olan Kersauson’un dünyanın farklı yerlerinden bilim insanlarıyla, uzmanlarla ve bölgeden kabile üyeleriyle çevre sorunlarını ve dengenin nasıl tekrar kurulabileceği hakkında konuşmalarına tanık olacağız.

DocuBox HD yayınlarına, seçkin TV platformları Vodafone TV kanal 163, D-Smart Kanal 58 ve KabloTV Kanal 122 üzerinden ulaşılabiliyor. DocuBox HD içeriklerine ayrıca, FilmBox websitesi ve FilmBox Live uygulaması kullanılarak bilgisayar, tablet ve mobil telefon ekranlarından da ulaşılabiliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com