Ana Sayfa Kültür & Sanat 26 Mart 2021 275 Görüntüleme

Yeşilay’ın Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’nın son başvuru tarihi 30 Nisan’a uzatıldı

Yeşilay’ın düzenlediği Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’nın son başvuru tarihi 30 Nisan’a ertelendi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle 5’inci kez düzenlenen yarışma, bu yıl “Gençlerin Gözünden Uyuşturucu Bağımlılığı” temasıyla gerçekleşiyor. Yarışmaya, Türkiye genelinde lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim gören tüm öğrenciler, kurmaca veya belgesel türünde eserleriyle katılabiliyor.

Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması’na son 12 ay içinde çekilmiş, 45 saniye ile 4 dakika arası uzunluktaki filmlerle başvuru yapılabiliyor. Öğrenciler yarışmaya en fazla 3 eser ile başvurabiliyor ve ekiplerin en fazla 4 kişiden oluşması gerekiyor. 

Jüride Derviş Zaim ve Ceyda Düvenci de yer alıyor

Başvuran eserler; Türkiye’nin önemli üniversitelerinden Sinema ve TV öğretim üyeleri, sinema eleştirmenleri, başarılı yönetmen Derviş Zaim, ünlü oyuncu Ceyda Düvenci gibi isimlerin yer aldığı jüri tarafından değerlendirilecek.  

Yarışmada, kurmaca ve belgesel türlerinde birinciler 15 bin TL, ikinciler 10 bin TL ve üçüncüler 5 bin TL’lik ödüllerin sahibi olacak. Yeşilay internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek oylamayla belirlenecek “Halkın Favorisi”ne de 5 bin TL’lik Yeşilay 100. Yıl Özel Ödülü verilecek.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com