Ana Sayfa Yaşam 29 Mart 2021 263 Görüntüleme

A101 Yılın en itibarlısı seçildi

A101 Marketleri, yürüttüğü kapsayıcı ve dinamik pazarlama stratejisi sayesinde Marketing Türkiye ve Akademetre iş birliğiyle düzenlenen “The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri” süpermarket kategorisinde “Yılın İtibarlısı” ödülüne layık görüldü.

 

Türkiye’nin 81 ilinde ve tüm ilçelerinde faaliyet göstererek, 10.001’den fazla marketiyle en yaygın perakende zinciri unvanını elinde tutan A101, üstün pazarlama stratejisi, yenilikçi uygulamaları ve dinamik ekibiyle bütünleşik pazarlama anlayışının değerlendirildiği platformlarda ödüllendiriliyor.

Bu kapsamda alınan son ödül, 50’ye yakın kategoride marka ve paydaşlarının performansının halk jürisi tarafından değerlendirildiği The ONE Awards’dan geldi. “The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri” kapsamında 12 ilde 1.200 kişiyle gerçekleştirilen yüz yüze görüşmeler so­nucunda elde edilen veriler ışığında tespit edildi. 

A101’in, Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Cüneyt Şahin; “A101 olarak dünyada ve ülkemizde salgınla savaşılan bu zorlu dönemde, hayata geçirdiğimiz projelerimizle müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmayı amaç edindik. Pandemi döneminde özveri ile çalışan sağlık personellerine ve hasta yakınların bu süreçte destek olduk. Hem Türkiye’nin her ilçesinde yer alan marketlerimizde, hem de 81 ilde aynı gün teslimat hizmeti veren A101 Kapıda uygulamamızla müşterilerin her zaman yanında olmaya çalıştık. Sağlıklı olmanın en büyük değer olduğu zamanlarda müşterilerimize en ucuz fiyatlarla ve güvenli alışveriş sunabilmek bizi çok mutlu ediyor. The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri’nde kendi kategorimizde Yılın İtibarlısı seçilmek bizi çok gururlandırdı.” dedi.

Halk jürisi tarafından değerlendirilen araştırmanın temelini oluşturan “İtibar ve Marka Değer Performans Ölçümü” yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirildi. “Genel Başarı” ve “Yıl Performansı” olmak üzere iki aşamadan oluşan araştırma modelinde; genel başarı değeri “Marka Bilinirliği”, “Yakından Tanı­ma Skoru”, “Güven Skoru”, “Farklılık Sko­ru”, “Tavsiye Skoru’’, “Ticari Faaliyetlerini Destekleme Skoru’’, “Sosyal Sorumluluk Faaliyetlerini Beğeni Skoru’’, “İletişim ve Reklam Çalışmaları Beğeni Skoru” ve “Ge­nel Beğeni Skoru” olmak üzere dokuz ana kriterin itibar ve marka değeri üzerindeki etkisine göre değerlendirilmesiyle ortaya konuluyor. Çalışmanın ikinci ayağı olan 2020 performans değerlendirilmesinde ise aynı kriterlere göre markaların yıl içi başa­rıları belirleniyor.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com