Ana Sayfa Kültür & Sanat 29 Mart 2021 294 Görüntüleme

Dev ile Peter'in dostluğunda herkes kendine dair bir şeyler bulacak

Bir varmış bir yokmuş; ülkenin birinde kendi halinde, insanlardan uzak yaşayan Dev’in hayatı Peter’le birlikte değişmeye başlamış. Dev ile Peter, çocuklara önyargıların ve söylentilerin ötesine geçmeyi, her şeyin anlatıldığı gibi olmadığını anlatıyor. Bunu, yalın ama etkileyici bir anlatımla eşsiz bir dostluk öyküsüne dönüştürüyor.

Reklamcı Dilek Türkan Ünlü’nün kaleme aldığı ve aynı zamanda resimlediği Dev ile Peter, 4-8 yaş grubu çocukların keyifle okuyup dinleyecekleri bir masal anlatıyor. Bu masalda dış görünüşü nedeniyle bazı yargılara maruz kalan ve kendini insanlardan bu nedenle soyutlayan Dev’in yaşamı, onu kendi gözleriyle görmek ve tanımak isteyen Peter’in ziyaretleriyle bambaşka bir serüvene dönüşüyor. Eserde korkular ve anlatılanlar yüzünden, basmakalıp düşüncelerle dışlanan insanları topluma ve hayata kazandırma çabası, küçücük bir çocuğun masum merakıyla ilişkilendiriliyor. İnsanların korkup kaçtıkları Dev’i tanımak için efsanenin çıktığı yere doğru bir yolculuk yapan Peter, hayatının en iyi dostunu da bu sayede kazanıyor.

Masallarla Büyüyen Çocuklar

Masallarla büyüyen ve onların yeni yetişen çocuklar tarafından da sevilmesini amaçlayan Dilek Türkan Ünlü, gelecekte başka masallarla da çocukları buluşacağının müjdesini veriyor. Dev ile Peter’in merakla okunacak sımsıcak öyküsünde, atmosferi hissettiren çizimlerle masalın içinde bir gezintiye çıkacaksınız.

“Çok huzurlu görünen bu evde tek başına yaşamaktan mutlu olmadığı, Dev ’in gözlerinden okunuyormuş. Dev’e soracağı onlarca soru olmasına rağmen cesaret edememiş Peter. Zamanla gizli ziyaretlerini arttırmış minik kahramanımız. Artık gelirken yanında Dev için minik hediyeler de getiriyormuş.”

Yazardan Direkt Yayınevi’nden yayımlanan ve çocuklar kadar ebeveynlerin de keşfedeceği farklı deneyimler, Dev ile Peter’in akıcı anlatımında hayat buluyor. Üstelik masalın sonunda çocukları, kendi yaratıcılıklarını keşfedecekleri bir sürpriz bekliyor. Kitapta yer alan karekod ile Dilek Türkan Ünlü’nün YouTube kanalı, Dilek’li Neşeli Masallar aracılığıyla da eseri dinlemek mümkün.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com