Ana Sayfa Kültür & Sanat 29 Mart 2021 292 Görüntüleme

Sakıp Sabancı Müzesi Çevrimiçi Çocuk Atölyeleri Bahar döneminde devam ediyor

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Öğrenme Programları bahar döneminde de farklı yaş grubundan çocuklara yönelik eğitici ve eğlenceli etkinliklerine devam ediyor. 

Nisan ayı boyunca hafta sonları gerçekleştirilecek çevrimiçi atölyeler, Frida Kahlo, Claude Monet, Fikret Mualla, Rembrandt, Abidin Dino gibi sanatçıların eserleri üzerinden gerçekleştirilecek alıştırmalara ve ilk yazı biçimlerinden hiyeroglif ile Japon resim sanatı tekniklerine odaklanıyor. 

Hafta sonları 12.00-13.00 saatleri arasında Zoom servisi üzerinden gerçekleştirilecek çevrimiçi dersler Sakıp Sakıp Müzesi web sitesi üzerinden satın alınabilecek.

 

Atölyeler Hakkında:

Işığın Ressamı Rembrandt Atölyesi

Rembrandt’ın eserleri üzerinden, resmin temel unsurları ışık ve gölgenin kullanımına dair bilgi edinecek olan çocuklar, sanatçının portrelerinden esinle gerçekleştirecekleri çalışmalarında da bu unsurlara odaklanacaklar.

 Hiyeroglif Atölyesi 

İlk yazı biçimleri arasında yer alan hiyeroglif, resim ve şekillerden oluşan bir yapıya sahiptir. Atölye çalışmasında antik Mısır hiyerogliflerini incelenecek ve bunlardan hareketle yazıyla resmin birleştirileceği çalışmalar yapılacak.

Frida Kahlo: “Hayvanlarımla Ben” Atölyesi  

Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun eserleri ile hayatının inceleneceği atölyede, çocuklar onun sanatının rehberliğinde çalışmalar gerçekleştirecek: Aynadan bakarak otoportrelerini yapacak, bu otoportrede hayvan figürleri yerleştirmeyi deneyecek ve kendilerini başka bir mekânda resmetmeye çalışacaklar.

Claude Monet ve Saman Yığınları Atölyesi 

Ressam Claude Monet’nin kendi düzenlediği bahçesi ile saman yığını temalı eserlerinin inceleneceği çalışma, ışığın değişken yapısının resme yansımalarını konu alıyor. Atölyede, farklı mevsim ve saatlerde saman yığınlarını resmeden sanatçının eserleri, çocukların hayal güçlerini geliştirecek uygulamalar eşliğinde anlatılacak.

Fikret Muallâ ile Figürler Atölyesi 

Sanatçı Fikret Muallâ’nın sanat hayatının aktarılacağı atölyede çocuklar aynı zamanda onun eserlerindeki figürlere de odaklanacak.

Bambu Ormanım Atölyesi

Japon geleneksel resim sanatlarından biri olan “Sumi-e” tekniğini uygulayarak bambu ormanı tasarımlarının yapılacağı atölyede çocuklar kontrast ve uyum odaklı çalışmada fırça vuruşunda yeni bir teknik de öğrenecek. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com