Ana Sayfa Magazin 2 Nisan 2021 325 Görüntüleme

Handan Uran Ertuğrul son yolculuğuna uğurlandı

Türk Tiyatrosu’nun değerli sanatçısı, Tiyatromuzun Kurucusu Muhsin Ertuğrul’un eşi Handan Uran Ertuğrul, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.  

Sunuculuğunu İstanbul Devlet Tiyatroları Bölge Müdürü Kubilay Karslıoğlu’nun yaptığı cenaze töreninde sırasıyla Handan Uran Ertuğrul’un ailesi adına manevi oğlu Tanju Bilgen, Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Tayfun Öktem, Beyoğlu Belediyesi Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan söz aldılar.

Cenaze töreni, kürsüde söz alan yakınlarının yanı sıra Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, Şehir Tiyatroları Müdürü Ceyhun Ünlü, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, Sahne Direktörü Ayşegül İşsever, Müdür Yardımcıları, Şehir Tiyatroları oyuncuları ve sanat camiasının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşmasında “Çok değerli bir sanatçıyı ebediyete uğurluyoruz. Kendisi sahne sanatlarının sembol isimlerinden birisi.

Ertuğrul ailesi kültür sanat dünyamızda asla silinmeyecek çok değerli izler bırakmıştır. Gerek Handan Hanım, gerekse çok kıymetli eşi Muhsin Ertuğrul tiyatro tarihimizin en büyük isimlerindendir. Hayatlarını Türkiye’deki sanatın gelişimine adadılar. Sahnede cesaretle boy gösterdiler, eserler verdiler. Türk Tiyatrosu onların çabaları üzerinde kuruldu, yükseldi.

Kendisi Muhsin Ertuğrul’un yol arkadaşıydı. Opera sahnelerinde başladığı kariyerini tiyatroya taşımış, birçok ilkin altına imza atmış bir sanatçımızdı, onların öncü rolleri asla unutulmaz.

Handan Uran Ertuğrul tam bir cumhuriyet kadınıydı. Kültür sanat dünyamıza yaptığı katkıların yanı sıra eğitime, yaşama, maneviyata duyduğu güzel duyguları da herkesçe biliniyordu. Ailesini kaybetmiş çocukların eğitimi için maddi, manevi birikimlerini önemli destekler halinde sunmuş olması da toplum adına çok kıymetlidir.

Sayın Handan Uran Ertuğrul, kıymetli eşi Muhsin Ertuğrul’la yıllar sonra yine ebediyette buluşacaklar.

Handan Hanımın eşinin adını taşıyan bir sahneden uğurlanışı çok önemli. Mekânı cennet olsun. Tüm sanat camiasının, sevenlerinin başı sağ olsun” dedi.

Törenin sonunda sanatçının naaşı karanfillerle Zincirlikuyu Mezarlığı’na uğurlandı.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com