Ana Sayfa Kültür & Sanat 7 Nisan 2021 294 Görüntüleme

Kitapcan kumbaraları kitapla dolsun, herkes okusun!

Kültür, sanat ve eğlence dünyası D&R, Herkese Kitap Vakfı ile birlikte ihtiyaç sahibi çocuklara kitap ulaştırmak için gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesine devam ediyor. Kitap okumayı teşvik etmek ve sevdirmek amacıyla harekete geçen D&R, mağazalarında konumlandırdığı Kitapcan kumbaralarına bırakılan kitapları yeni sahiplerine ulaştırıyor. Kitapseverlerin bağışladığı kitaplar, başkalarına da ışık oluyor. Kampanya kapsamında bu yıl 100 bin kitap bağışlanması hedefleniyor.

Okuyan ve keşfeden bir toplum için adımlar atan D&R’ın Herkese Kitap Vakfı işbirliği ile hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi devam ediyor. Okuduğu kitaplarla bir başkasının dünyasını aydınlatmak isteyen herkesin katılabildiği kampanya kapsamında sevdiği kitaplarını başkalarıyla paylaşmak isteyenler, kitaplarını D&R mağazalarında bulunan Kitapcan kumbaralarına bırakıyor. Böylelikle kitap sevgisinin yaygınlaştırılmasına destek oluyor. 

80 binden fazla kitap köy okullarına ulaştı

2019 ve 2020 yıllarında toplam 80 bini aşkın kitap, Kitapcan kumbaralarına bırakıldı. Bağışlanan kitaplar, Herkese Kitap Vakfı aracılığıyla yüzlerce köy okuluna gönderildi. Böylelikle köy okullarındaki çocuklar kitaplarına kavuşmuş oldu. Kampanyanın 2021 ayağında ise 100 bin kitap bağışı hedefleniyor.

Okuyan bir Türkiye’nin oluşmasına katkı sağlayan D&R, sosyal sorumluluk projesi ile kitap okumaya özendirmeyi, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmayı ve Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşayan herkesin kitaplara eşit şartlarda ulaşabilmesini hedefliyor. Sizler de Kitapcan kumbaralarına kitap bırakabilir, köy okullarındaki çocuklara ve kitap alamayanlara destek olabilirsiniz. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com