Ana Sayfa Yaşam 27 Nisan 2021 232 Görüntüleme

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, tam kapanma kararı ile ilgili konuştu. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü saat 19:00’dan itibaren başlayıp 17 Mayıs pazartesi günü saat 05:00’a kadar sürecek tam kapanma kararını açıkladı. Erdoğan’ın tam kapanma kararı ile ilgili Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün’den de bir açıklama geldi.

 

“MİLYONLAR YİNE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

Akgün, “Tam kapanma kararı geç de olsa yerinde bir karar ancak bu kararla birlikte maddi destek konusunda da bir açıklama yapılması gerekiyordu. Ancak vatandaşlar, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan umduğunu yine bulamadı. Açıklamayı tamamen izleyen milyonlarca insan Cumhurbaşkanının iki dudağı arasından çıkacak destek paketlerini, maddi yardımlara ilişkin cümleleri bekledi ancak ne yazık ki yine hayal kırıklığından başka bir şey bulamadı.” dedi.

 

“VATANDAŞLARA VE ESNAFA NAKDİ YARDIM YAPILMALI”

 

Tam kapanma kararı ile birlikte “Esnaf taş mı yiyecek?” diye soran Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, “Bir kararname ile İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılıyor, bir kararname ile yer yerinden oynatılabiliyor. Şimdi de milyonlarca insanı mağdur etmemek için bir genelgeyle vatandaşlara, esnafa nakdi yardım ve destek paketi de açıklanmalıdır diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“AŞILAMADA YOL KAT EDİLMEZSE KAPANMANIN HİÇBİR MANASI OLMAYACAKTIR”

 

Son olarak aşılama ile ilgili de konuşan Akgün, “Bu kapanmanın bir faydası, getirisi olmalı. Artan vaka ve vefat sayıları muhakkak azalacaktır ancak 19 günün ardından yeniden normalleşmeye geçildiğinde ne olacaktır? Mesela herkes aşılanacak mıdır? Eğer aşılamada bir yol kat edemezsek bu kapanmanın da hiçbir manası olmayacak aksine zararı olacaktır. Eğer amaç sadece ramazanı atlatalım, turizm sezonunu kurtaralım sonrasına bakarız ise bu karanlık tünelden çıkamayız” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com