Ana Sayfa Kültür & Sanat 24 Mayıs 2021 272 Görüntüleme

Paribu ve Akustikhane yarının şarkılarını “Yeni Yerli” serisiyle müzikseverlerle buluşturuyor

İşlem hacmiyle ve yaklaşık 4 milyon kullanıcısıyla Türkiye’nin en büyük kripto para işlem platformu olan Paribu yarının müziğine katkı sağlıyor. Akustikhane’nin Paribu desteğiyle hazırladığı “Yeni Yerli” serisinde geleceğimizde yer edecek şarkılar şimdiden müzikseverlere sunuluyor.
 

İşlem hacmiyle ve yaklaşık 4 milyon kullanıcısıyla Türkiye’nin en büyük kripto para işlem platformu olan Paribu yarının müziğine katkı sağlıyor. Akustikhane’nin Paribu desteğiyle hazırladığı “Yeni Yerli” serisinde geleceğimizde yer edecek şarkılar şimdiden müzikseverlere sunuluyor.

Kimi zaman ünlü kimi zaman henüz tanışmadığınız müzisyenlerin sesli ve görüntülü şarkı kayıtlarını yapan Akustikhane, Paribu’nun katkısıyla hazırladığı, 11 yeni sanatçının hem cover hem de kendi besteleriyle yer aldığı “Yeni Yerli” serisini başlattı. 

Seride ilk olarak Asya Sarı, Ceylan Anıl, Emir Baran Sezginer ve Sinan Günel’in şarkıları yayınlandı. 

“Yeni Yerli” sahnesinin ilk konuğu Asya Sarı 

Paribu’nun desteği ile yayınlanan seride “Yeni Yerli” programının ilk konuğu genç piyanist Asya Sarı oldu. Müziğe olan kabiliyeti çok erken yaşlarda keşfedilen Asya Sarı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Piyano Ana Sanat Dalı’nda eğitim aldı. 

Başarılı bir şekilde eğitimini sürdüren müzisyen, 11 yaşında kendi şarkılarını yazmaya başladı. Sonraki yıllarda İdil Biret, Denis Kozukhin gibi önemli piyanistlerle de çalışma olanağına erişti. Asya Sarı, bir yandan yüksek lisans yaparken, bir yandan da ses prodüksiyon eğitimi alarak kendini geliştirmeye devam ediyor.

“Yeni Yerli” sahnesinde Ceylan Anıl rüzgârı

Müzik hayatına küçük yaşta piyano çalarak başlayan Ceylan Anıl, üniversite yıllarında ODTÜ Müzikal Topluluğu’nda “Rent ve Rock of Ages” gibi çeşitli Broadway müzikal adaptasyonlarında oyuncu olarak yer aldı.

Farklı gruplarda solistlik yapan sanatçı, İstanbul'da Bahçeşehir Üniversitesi Caz Programı’na katılarak Başak Yavuz ve Sibel Köse ile çalıştı. İstanbul'un birçok konser mekânında sahne alan sanatçı, soul, R&B, funk, pop, caz gibi tarzlarda müziğini icra ediyor.

“17 yaşındayken kurduğum hayallerin peşinden gidiyorum”

Sahne hayatına lise çağlarında tiyatro ile başlayan Emir Baran Sezginer, 17 yaşında kurduğu müzik grubuyla sokak müzisyenliği yaptı.

Kendini hayalperest olarak tanımlayan ve konservatuar eğitimi alan Sezginer, çeşitli mekânlarda sahne almaya ve tiyatro sahnesinde birçok karaktere hayat vermeye devam ediyor. Sezginer, “17 yaşındayken kurduğum hayallerin peşinden gidiyorum” diyor.

 

40’ın üzerinde şarkısı olan Sinan Günel “Yeni Yerli” sahnesinde

Müzikle tanışması ilkokul yıllarına dayanan Sinan Günel, enstrüman çalmaya lisede başladı ve popüler müziğe yöneldi. Aldığı gitar eğitimini birincilikle bitiren sanatçı, üniversite eğitimini Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Ana Sanat Dalı’nda tamamladı. Üniversite eğitimi boyunca viyola ve piyano eğitimi aldı ve bir yandan şakı sözleri yazmaya başladı. 40’ın üzerinde şarkısı bulunan Günel üretmeye ve müzik sektörüne katkı sağlamaya devam ediyor.

İlk dört bölümü yayınlanan “Yeni Yerli” serisi ile Akustikhane ve Paribu, yeni nesil isimleri ve duyulmamış besteleri haftalık olarak müzikseverlerle buluşturmaya devam edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlginizi çekebilir

Engellilerden Muhteşem Tiyatro

Engellilerden Muhteşem Tiyatro

Tema Tasarım | Osgaka.com