Ana Sayfa Magazin 28 Mayıs 2021 283 Görüntüleme

O Ses Türkiye yarışmacısı vefat etti!

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, O Ses Türkiye’nin en yaşlı yarışmacılarından müzisyen Ahmet Bülent Atahan’ın vefat ettiğini duyurdu.

Sibel Can, Hadise, Murat Boz ve Athena Gökhan Özoğuz ve Hakan Özoğuz’un jüri üyesi olduğu 2016 yılında, O Ses Türkiye’ye katılarak en yaşlı yarışmacı olarak dikkatleri üzerine çeken, tüm jüriyi döndüren Hadise’ye elini öptürerek sosyal medyada gündem olan, müzisyen Ahmet Bülent Atahan vefat etti. Acı haberi ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu. Akay, “Ortaköy’de komşum olan ve müzik hayatına Kayahan’la beraber başlayan değerli müzisyen ve O Ses Türkiye’nin en yaşlı yarışmacılarından Ahmet Bülent Atahan’ı, maalesef gece yarısı kaybettik. 2016 yılında O Ses Türkiye yarışması esnasında akciğer kanseri olduğunu öğrenmişti ve bir haftadır yoğun bakımda tedavi görüyordu. Dün gece tedavi gördüğü hastanede 23:00’da kalbi durdu ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, 28 Mayıs 2021 saat 00:15’te hayatını kaybetti. Bugün son yolculuğuna uğurlanan değerli komşuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Kayahan’a selam söyle güle güle Atahan…” ifadelerini kullandı.

GEÇEN SENE ACUN ILICALI VE HADİSE’DEN ÖZÜR DİLEMİŞ!
 

O Ses Türkiye yarışmasında Hadise’nin takımında yer aldığı halde, düellolara geçince yarışmayı bırakması merak konusu olmuştu. Son röportajını 2020 yılında Onur Akay’a veren Ahmet Bülent Atahan, Acun Ilıcalı’dan ve Hadise’den özür dilemiş. Atahan,” Provada 90 saniye prova edeceksin çok yorulduk dediler ve bende sigortalar attı. Çünkü 6 saat beklemiştim. Ayrıca bir gün evvel kanser olduğumu öğrenmiştim ve psikolojim ve sinirlerim çok bozulmuştu. Biraz münakaşa ettik ve bende şiir şeklinde okuyup sahneden indim ve yarışmayı bıraktım diyerek TV8’i terk ettim. Tekrar çağırırlar diye bekledim ama aramadılar. Bu benim hakkım ve Acun hak yemez olarak bilinir. Buradan Acun Ilıcalı’nın benim hakkımı teslim etmesini diliyorum. Bıraktığım yerden devam edersek, herkesin hakkı teslim edilir. Ancak ben yine de Acun Ilıcalı’dan, Hadise’den ve Tarık hocadan özür  diliyorum. Evde pişman oldum. Bana hiç yakışmayan bir duruma sebep verdim.” ifadelerini kullanmıştı.

Usta sanatçı Kayahan’ın da yakın dostu olan Ahmet Bülent Atahan, röportajda Kayahan’ın Yemin Ettim isimli bestesinin nasıl çıktığını anlatıyor ve Kayahan bestelerinin bazılarını beraber ürettiklerini iddia ediyor. Atahan’ın, “Yemin Ettim gibi Kayahan’la beraber ürettiğimiz o çocukluk ve gençlik yıllarında yazdığımız bestelerimizi Kayahan, albümlerinde tüketti ancak bana tüm teliflerini vefat edene dek fazlasıyla ödemiştir. “ sözleri dikkat çekiyor.

Yemin Ettim isimli şarkının da nasıl çıktını şu sözlerle anlatıyor: “Küçükken pavyon sahibinin paramızı vermeyip, bizi sabahın soğuğunda eve yürütmesi ile mırıldandığımız şarkı, kırılan gururların bu işe yemin etmesinden oluştu. Allah rahmet eylesin. Vefat etmeden önce Beşiktaş’ta verdiği konserde kuliste helalleştik ve göçtü gitti.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com