Ana Sayfa Kültür & Sanat 15 Haziran 2021 254 Görüntüleme

Evin Caz Hali Konser sersinin Dünya Müzik Günü’ne özel konuğu Standards

Akbank Sanat Haziran ayında da kültür sanat etkinliklerini sosyal medya kanallarında sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Akbank Caz Festivali’nin "Yıl Boyu Caz" konserleri kapsamında Nisan 2020 döneminde başlatılan “Evin Caz Hali” serisi Dünya Müzik Günü’ne özel yeni bir konser ile devam ediyor.

Yoğun ilgi gören ve bu yıl yeniden başlayan “Evin Caz Hali” konserler serisi 21 Haziran tarihinde 2016 yılından beri caz standartlarını değişik groove ve aranjmanlarda yorumlayan Standards’ı konuk ediyor. Akbank Sanat Youtube hesabından yayınlanacak konserde; klasik ve modern caz standartlarından oluşan bir repertuar cazseverlerle buluşacak. Standards Grubu’na vokalde İpek Dinç ve basta Avusturya Başkonsolosu Gerhard Lutz eşlik edecek.

 

Standards & İpek Dinç 

 

Tarih: 21 Haziran 2021, Pazartesi

Saat: 18.00

Yer: Akbank Sanat Youtube

 

İpek Dinç            : Vokal

Coşkun İnsel      : Piyano

Mertcan Bilgin  : Davul

Gerhard Lutz     : Bas

Yahya Dai           : Saksafon 

 

Standards grubunun kurucusu Coşkun İnsel, St.Georg Avusturya Lisesi ve İTÜ Elektronik ve Haberleşme Bölümü mezunu ve müziğe 1972 yılında piyano ve tuşlu çalgılar çalarak başladı.

 

Vokalist İpek Dinç, 2005 yılında İlham Gencer ile tanışarak müzik yaşamına adım attı. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması'nda gösterdiği başarı ile gittiği Estonya Nomme Jazz Festivali'ndeki yarışmada 3. oldu. 2009 yılında, Letonya’da düzenlenen “Young jazz Voices” etkinliğine davet edildi.

 

Saksafoncu Yahya Dai; Marcus Miller, Bugge Wesseltoft, Joshua Redman, Wynton Marsalis, Christian McBride, Roy Hargrove, Ron Blake, Danilo Perez, Russel Malone, Aydın Esen gibi sanatçılarla jam sessionlar yaptı, Asiominor grubuyla tüm dünyada konserler verdi. Halen "Yahya Dai Quartet" dışında Kamil Erdem "Asiaminor", Aşkın Arsunan "Blue Print Project", Cahit Berkay "Film Müzikleri", Selen Gülün Quartet, Şevket Akıncı "Lifeline", Sibel Gürsoy ve İlker Özalp ile "Kaval Sviri", Ayşe Tütüncü ile "Piyano Perküsyon Projesi" ve "Beck's Big Band" ile müzikal çalışmalarına devam ediyor.

 

Baterist Mertcan Bilgin, İ.T.Ü Makine Fakültesi’nden 2013 yılında mezun oldu. İTÜ Miam’da Perküsyon Yüksek Lisansı’nı tamamladıktan sonra cazdan rock’a, etnik müziğe, birçok tarzda grup ve sanatçılarla çalıştı. Sanatçı ayrıca stüdyo müzisyenliği ve eğitmenlik yapıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com