Ana Sayfa Kültür & Sanat 16 Haziran 2021 271 Görüntüleme

Gerilim Dolu Bir Aile Draması Smother

Senaristliğini Kate O'Riordan’ın üstlendiği Smother, İrlanda’nın kıyı ilçelerinden Clare'in vahşi ve engebeli sahilindeki küçük bir kasabada, derinlerde gömülü sırlar ve bunların istenmeyen sonuçlarına dair bir aile gerilimini altı başarılı bölümle ekranlara taşıyor.

 

BBC’nin İrlandalı draması Smother, şüphe tohumları, çatışmalar ve sırlarla dolu karakter kadrosunu ustalıkla yönetiyor. Senaristliğini Kate O'Riordan’ın üstlendiği Smother, İrlanda’nın kıyı ilçelerinden Clare'in vahşi ve engebeli sahilindeki küçük bir kasabada, derinlerde gömülü sırlar ve bunların istenmeyen sonuçlarına dair bir aile gerilimini altı başarılı bölümle ekranlara taşıyor.

 

Türkiye’deki izleyiciler yapımı 25 Haziran saat 21:00’de, Digitürk 114. ve Tivibu 143. numaralı kanallarda yer alan BBC First ekranlarında izleyebilecekler. 

 

2021 yılı yapımı bu mini dizide, Dervla Kirwan’nı (The Stanger, White Dragon), ailesini ve özellikle üç kızı Jenny, Anna ve Grace'i ne pahasına olursa olsun korumaya kararlı, sadık bir anne olan Val Ahern rolüyle başrolde izleyeceğiz. Gün yüzüne çıkması istenmeyen karanlık sırlar ve şaşırtıcı sonuçlarıyla bu sürükleyici dizide aile dramı gerilimle buluşuyor. 

 

Val Ahern’in uzun yıllar birlikte olduğu eşi Denis (Stuart Graham), bir aile partisinden sonra sabah evlerine yakın bir uçurumun eteğinde ölü bulunduğunda, Val önceki gece gelişen olayları sorgulamaya başlıyor. Bu sırada ise acımasız, şok edici ölümünden kimin sorumlu olabileceğini bulmak için Denis'in çocukları, üvey çocukları ve kardeşleriyle olan ilişkilerini araştırıyor. Çetin ve inatçı bir karakter olan Val, ailesinin sırlarını deştikçe rahmetli kocasının kontrolcü, manipülatif davranışlarının ailenin her bir üyesi üzerinde nasıl derin bir etkisi olduğunu daha fazla anlıyor. Asla öğrenmek istemediği bir gerçeği ise artık görmezlikten gelemeyeceği şekilde karşısına çıkıyor; karmaşık aile ilişkileri içerisinde savrulan karakterlerin içlerinden birinin cinayete sürüklenmiş olabileceğini görüyor. Tamamı İrlanda'nın batısında çekilen bu yapım aile dramasına yepyeni bir soluk getirecek. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com