Ana Sayfa Yaşam 21 Haziran 2021 212 Görüntüleme

EY Türkiye Denetim Bölümü Başkanlığına Damla Harman atandı

EY Türkiye Denetim Bölümü Şirket Ortağı Damla Harman, 1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla EY Türkiye Denetim Bölümü Başkanı olarak atandı

 

EY (Ernst & Young) Türkiye Denetim Bölümü Şirket Ortağı Damla Harman, 1 Temmuz 2021 itibarıyla EY Türkiye Denetim Bölümü Başkanı olarak atandı. Harman, aynı zamanda Kasım 2017’den bu yana EY Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri olarak görev yapmaktadır.

 

EMEIA sermaye piyasaları ve halka arz danışmanlığı ile Türkiye/Uluslararası Muhasebe Standartları uzmanlığı alanlarında 20 yılı aşkın tecrübesi bulunan Damla Harman, EY Türkiye bünyesine 2001 yılında katıldı. Türkiye’nin önde gelen yerli ve yabancı bankalarının yerel, UFRS ve PCAOB denetimlerini gerçekleştirmiş olan Harman, kariyeri boyunca birçok finans kuruluşunun iç kontrol, iç denetim ve yönetim danışmanlığı projelerinde farklı liderlik görevlerinde bulundu. Halen de yürüttüğü Finansal Risk Yönetim Liderliği süresinde birçok banka ve sigorta şirketinin mevzuat dönüşüm projelerini gerçekleştiren Harman, birçok bankanın devir ve birleşme işlemlerinde görev aldı. Marmara Üniversitesi 2001 yılı mezunu olan Harman, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyesi olmakla beraber YASED Bankacılık Çalışma Grubu Başkanı ve İslami Finansal Kuruluşlar Muhasebe ve Denetim Organizasyonu (AAOIFI) ‘Beklenen Kredi Karşılıkları’ standardı çalışma grubu üyesidir.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com