Ana Sayfa Kültür & Sanat 23 Haziran 2021 227 Görüntüleme

Dünyaca ünlü starlar ile Pasion Turca 20. yıl kutlamalarına başlıyor

70 ülkede 200’den fazla sanatçı 2500’den fazla konser ve dans gösterisi ile Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde dünyaca ünlü isimleri hayranları ile buluşturan Pasion Turca sektördeki 20. yılını Temmuz ayı itibariyle 1 sene boyunca çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 

 

2001 yılında Yunanistan’da gerçekleştirdiği Pink Martini konseri ile organizasyonlara başlayan ve 20 yıldır hiç durmadan sanata ve müziğe yatırım yapan Pasion Turca, Lara Fabian, Buika, Mariza, Pink Martini, Cesaria Evora, LP, Joaquin Cortes gibi dünyaca ünlü 200’den fazla ismi ilk kez Türkiye’deki dinleyicileri ile buluştururken, ülkenin kültür ve sanat hayatına yaptığı katkıların yanı sıra dünyaya ihraç ettiği “Harem” grubu başta olmak üzere birçok önemli Türk sanatçının konsept albümlerinin yayınlanması ve şarkılarının 200’den fazla derleme albüme lisanslamasını sağlayarak Türk Müziğini de dünya ile buluşturdu.

 

Marta Sanchez, Ana Belen, Paloma San Basilio, Monica Molina, Lolita, Rosario Flores gibi çalıştığı dünyaca ünlü 50’nin üzerinde sanatçıyı Türkiye’nin imajı ile bir araya getirerek, bu isimlerin gözünden Antalya’yı, Nemrut’u, İstanbul’u, Kapadokya’yı, Pamukkale’yi dünyaya anlatan Pasion Turca, Geo Özel İspanyolca sayısı, onlarca monografik sayı, Lonely Planet İstanbul sayısı, Conde Nast Dergisi İspanyolca Türkiye sayısı gibi uluslararası prestijli yayınlarda Türkiye’nin adını duyurdu ve 9 yıl boyunca Türkiye Madrid Kültür ve Turizm Müşavirliği adına, İspanya başta olmak üzere Portekiz ve İspanyolca konuşulan ülkelerde Türkiye’nin tanıtımını gerçekleştirdi. 

 

Gerçekleştirdiği dev organizasyonlar arasında şimdiye kadar düzenlenen en büyük Türkiye Festivallerinden biri olan “La Mar de Musicas” 2018 İslam Baş şehri kapanış gösterisi ‘Dreams of a Traveler’, Kazakistan’da Norman Foster tarafından yapılan Hoşgörü ve Barış Sarayı Açılışı” ile şu ana kadar yapılan en büyük Flamenko dünya turnesi olan “Tango Flamenco”ya imza atan Pasion Turca, yepyeni sanatçıları lanse etmeye ve turneler ile 20. yılını kutlamaya hazırlanıyor. 

 

Yeni Televizyon Formatları Yolda

 

2021 Temmuz ayı itibariyle birçok etkinlikle 20. yılını kutlayacak olan Pasion Turca, 2021/22 sezonu içinde Pink Martini, Buika, Loreena MacKennitt, LP, Monica Molina, Mariza, Los Vivancos gibi onlarca starı ülkemize getirmeyi planlarken, 20 yıldır çalıştığı sanatçıların da sahnede olacağı dev bir konser organize etmeye hazırlanıyor. 20. yıl kutlamaları çerçevesinde çalıştığı şarkıcılarının eserlerini de bir albümde toplayacak olan şirket, yepyeni projelere de imza atmaya devam ediyor.  

 

Dünya Müziği ve Pop Müziğin yanında Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğinin özgün örneklerini de sunan Pasion Turca, Pop Müziğin genç sesi ve Arap dünyası için Türkiye’den ilk defa lanse edilecek Ragıb Narin, Dünya Müzik Listelerinde “Assolist” albümüyle ilk kez Klasik Türk Sanat Müziği ile yer bulan Efruze, yazdığı şarkılar ile ses getiren Ezgi Ayçe, Harem ile kariyerine adım atan ve 50’nin üzerinde ülkede performans sergileyen DJ Kaan Gökman, Dünyaca ünlü starlar ile kariyerini yurtdışına da taşıyacak olan Barbaros ve Türkülerimizi dünyaya taşıyacak Elif Sanchez’i yeni prodüksiyonlarla dinleyici ile buluşturmaya devam ediyor. 

 

Uluslararası Müzik ve Dans organizasyonlarının yanında yakın zamanda Televizyon sektöründe de yeni formatlarla izleyicilerle buluşacaklarının müjdesini veren Pasion Turca CEO’su Sinan Ufuk Nergis, geride bıraktıkları 20 yılın ardından şunları söyledi Pandemi nedeni ile 20. yıl kutlamalarına birkaç ay geç başlıyoruz. Ortağım Vito Montaruli ile bizi 20 yıldır takip eden seyircilerimize dünyanın birçok ülkesinde sürprizler hazırlıyoruz. Bu zor zamanlar elbette bitecek ve yakında normal rutinimize en kısa zamanda döneceğiz”.

 

Ülkemizde Bodrum Caz FestivaliUluslararası Antalya Piyano Festivali, Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Uluslararası İzmir Festivali, Uluslararası Bursa Festivali, Uluslararası Çanakkale Troia Festivali gibi uluslararası birçok festivalde Svetlana Zakharova’dan Emma Shaplin’e, Jane Birkin’den Lara Fabian’a, Paco de Lucia’dan Despina Vandi’ye sanat dünyasındaki yüzlerce ikonik ismi ülkemize getiren Pasion Turca’nın eş CEO’su Vito Montaruli ise “Türkiye için yıllar içinde çok güzel çalışmalar yaptık. Türkiye’yi İspanya’da ve İspanyolca konuşulan ülkelerde bir marka haline getirdik. Türkiye’nin dünyada sunulduğu en büyük festivallerinden biri “La Mar de Musicas” ile Sezen Aksu’dan Burhan Öçal’a, Mercan Dede’den Kardeş Türkilere, Erkan Oğur’dan Galata Mevlevihanesine 14 dev ismi Cartagena’ya götürmüştük. Harem ile yaptığımız dünya turneleri, Buika, LP, Pink Martini gibi ilk defa sunduğumuz isimlerle çalışmamız bizler için çok önemli’ diyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com