Ana Sayfa Yaşam 23 Haziran 2021 204 Görüntüleme

Milletvekili Yokuş, “Memlekette Bir Tarım Bakanı Yok”

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş,”Yok memlekette bir tarım bakanı yok. Tarımla ilgili iş yapacak bir bürokrasi de yok. Eller kollar bağlanmış, götürüyorlar nasıl götürdükleri belli değil” dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya’ da meydana gelen yüzde 30’lardaki rekolte düşünün olumsuz sonuçlarını anlattı. Rekolte kaybının sonucunda hükümetin yaptığ tek şeyin her zamanki gibi ithalat olduğunu belirten Milletvekili Yokuş, “Oluşan rekolte kaybı ister istemez bize yansıyacak. Kaldı ki biliyorsunuz iktidarımızın yapacağı bir iş, her zaman yaptığı gibi ithalata gideceğiz. Yani yabancıların çiftçilerini ihya edeceğiz. Zaten şu anda biliyorsunuz resmi enflasyon Türkiye'de yüzde 15, 14 leri gösteriliyor. Ama yine hepimiz biliyoruz ki gıda enflasyonu yüzde 30 ’ları aştı Türkiye’de. Yani üretici fiyatları ile tüketici fiyatları endeksi arasındaki uçurumu hepimiz biliyoruz. Yani üretici fiyatları endeksi yüzde 30’ larda. Neden yüzde 30 larda? Üretim girdileri çok üstte olduğu için” dedi.

HAYVANCILIK BİTMİŞ DURUMDA

Vakit bulduğu her an köyleri gezdiğini, çiftçilerle, ziraat odası başkanları ile biraraya geldiğini belirten Yokuş, “ İnanın ben Konya ’da köylerimiz geziyorum. Olmadı vakit buldum Ankara nın köylerini geziyorum. Çiftçilerle, hayvancılık yapanlar ile devamlı beraberim. Başkanlarımızla sürekli görüşüyorum. Şimdi hayvancılık bitmiş durumda. Gittiğimiz yerlerde vallahi diyorlar yapacak bir işimiz yok. Köyü mü? memleketi mi? terk edelim? diyorlar. Alanlar da üretenler de hiçbiri hayatından memnun değil. Neden değil? çünkü yem fiyatları borsa gibi. Bakın borsaya düşmüş. Yani günlük yem fiyatı değişen bir ülke olabilir mi? Günlük yemin dışında üretimde kullanılan gübre fiyatlarının değiştiği bir ülke olabilir mi? Döviz yükselse de yükseliyor, düşse de yükseliyor. Bu nasıl bir iş çünkü devlet yönetilemiyor. Tarım bakanı diye bir bakan yok ortada. Özel uçağı ile beyefendi tur atıyor sağa sola” dedi.

MEMLEKETTE BİR TARIM BAKANI YOK

Konuşmasında tarım bakanını da eleştiren Milletvekili Yokuş, “Biliyorsunuz yangın söndürme anlaşması 1 Haziranda girecekti, halen sözleşme yok. Ormanlar yansa uçak yok. Bunu da anlattık mecliste. Yani hangi bir derdi söyleyelim. Yok memlekette bir tarım bakanı yok. Tarımla ilgili iş yapacak bir bürokrasi de yok. Eller kollar bağlanmış, götürüyorlar nasıl götürdükleri belli değil” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com