Ana Sayfa Kültür & Sanat 23 Haziran 2021 743 Görüntüleme

Zülfü Livaneli “Balıkçı ve Oğlu” ile çok satanlarda

Zülfü Livaneli’nin üç yıl aradan sonra çıkardığı ve yayımlandığı günden bu yana liste başı olan yeni romanı “Balıkçı ve Oğlu”, çok satanlar listesindeki yerini korumayı başarıyor.

 

Zülfü Livaneli’nin İnkılâp Kitabevi etiketiyle bir süre önce raflarda yerini alan yeni romanı Balıkçı ve Oğlu’na edebiyatseverlerin ilgisi devam ediyor. Romanında okurlarını Ege kıyılarında balıkçılık yapan bir ailenin hikâyesine ortak eden Livaneli’nin başarısı okurlarının desteğiyle hız kesmeden devam ediyor. Tutkusuyla Ernest Hemingway’e, çevre duyarlılığı ile Halikarnas Balıkçısı’na selam gönderdiği romanında günümüzün en önemli problemlerinden biri olan göçmenlik sorununu insani bir bakış açısıyla ele alan usta edebiyatçının romanının çok satanlar listesinde uzun süredir yerini korumayı başarması, okurlarının da kitaba olan ilgisini kanıtlıyor. Her kitabında olduğu gibi Balıkçı ve Oğlu’nda da kendisini yalnız bırakmayan okurlarına teşekkürlerini sunan Livaneli, herkesi denizleri, balıkçıları, göçmenleri ve yitip giden hayatlarına ortak olmaya davet ediyor. 

 

Zülfü Livaneli, Balıkçı ve Oğlu ile son yılların en can yakıcı ve büyük dramı “göçmenliği” balıkçı Mustafa, Mesude ve Samir bebek üzerinden anlatıyor. O güne dek sıcak evlerinde televizyondan izledikleri haberlerden veya tanışlarla sohbetlerden aşina oldukları ölü insan bedenleri ve yarı ölü bir bebek evliliklerinin tam ortasına düşerek bir bomba etkisi yaratıyor; aile ilişkilerini bambaşka bir çehreye büründürüyor.

 

Zülfü Livaneli’nin, üç yıl aradan sonra yazdığı ve İnkılâp Kitabevi etiketiyle yayımlanan yeni romanı Balıkçı ve Oğlu, inkilap.com ve internet üzerinden kitap satan tüm mecralardan satın alınabilir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com