Ana Sayfa Yaşam 24 Haziran 2021 188 Görüntüleme

GÜSOD’dan Özel Güvenlik Günü ve Haftası mesajı

Sektörün en köklü ve öncü sivil toplum kuruluşu GÜSOD (Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği) tarafından yapılan açıklamada, özel güvenlik sektöründe fedakarca görev yapan tüm çalışanların Özel Güvenlik Günü ve Haftası kutlanırken, sektörün en büyük sorunları arasında yer alan özlük haklarının yapılacak düzenlemelerle iyileştirilmesi gerektiğine de dikkat çekildi. GÜSOD Başkanı Murat KÖSEREİSOĞLU, “Her koşulda, cesaret ve fedakarlıkla görev yapmayı sürdüren, kolluk kuvvetlerinin en büyük destekçisi özel güvenlik görevlilerine verdikleri tüm emekler için teşekkür ederim, sektörümüzün Özel Güvenlik Günü kutlu olsun” dedi. 

 

26 Haziran 2004'te yürürlüğe girerek özel güvenlik hizmetlerinin yasal çerçevesini belirleyen 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve İlgili Yönetmeliği 17 yılı geride bırakırken, kanunun kabul edildiği 26 Haziran da Özel Güvenlik Günü ve Haftası olarak kutlanmaya devam ediyor.

Özel Güvenlik Sektörünün doğru çalışma ilkeleri ve asgari standartlarını oluşturmayı hedefleyerek faaliyetlerine devam eden GÜSOD’un, Özel Güvenlik Günü ve Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, özel güvenlik sektörünün başta gelen sorunları arasında çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi ihtiyacının yer aldığına dikkat çekildi.

GÜSOD Başkanı Murat KÖSEREİSOĞLU, “Öncelikle fedakarlıkla görev yapmayı sürdüren Özel Güvenlik Görevlilerine verdikleri tüm emekler için teşekkür ederim, sektörümüzün Özel Güvenlik Günü kutlu olsun. Bu özel gün vesilesiyle Özel Güvenlik çalışanlarının diğer hizmet sektörlerinden farklı olarak, yaptıkları riskli görev, çalışma şartlarının farklılığından ötürü özlük haklarının düzenlenmesinin sektöre olumlu katkı sağlayacağının altını bir kez daha çizmek isterim” dedi.

KÖSEREİSOĞLU, “5188 kapsamında, sektörel taban ücretin belli oranda arttırılması, fazla mesai ücretlerindeki çarpanın yükseltilmesi, genel tatil ücret çarpanının ve yıllık izin haklarının arttırılmasıyla birlikte özel güvenlik görevlilerine vazife malullüğü hakkının tanınmasının da gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bununla birlikte özel güvenlik görevlilerinin vefatı, yaralanması durumunda tazminat ödenmesi, SGK iş tanımları listesine özel güvenlik güçleri başlığının eklenmesi de sektöre olumlu katkı sağlayacaktır” şeklinde sözlerini sürdürdü.

 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

İlginizi çekebilir

Aski Araç Filosunu Genişletti

Aski Araç Filosunu Genişletti

Tema Tasarım | Osgaka.com