Ana Sayfa Yaşam 25 Haziran 2021 230 Görüntüleme

Chp’li yalım esnaf ziyaretlerine devam ediyor

CHP ekonomi masası ziyaretleri kapsamında CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Konya’da zor durumda olan bir kuaförü ziyaret etti.

CHP’li Yalım ekonomi masası ziyaretleri kapsamında Konya’da esnafı ziyaret etti. Zor durumda olan bir kuaföre giren Yalım, “Pandemi sürecinde kaç gün kapalı kaldın?” diye sordu? Esnaf ise Yalım’a, “En son 25 gün kapalı kaldık, daha önce de 3,5 ay kapalı kaldık” yanıtını verdi.

Yalım ile esnaf arasında şu diyalog geçti:

CHP’li Yalım: Kira durumun nasıl?
Esnaf: 1,500 TL.
CHP’li Yalım: Ödeyebiliyor musun?
Esnaf: O zaman ödeyemedik. Nasıl ödeyeceğiz? Zaten dışarıda da yasak vardı.
CHP’li Yalım: Destek verildi mi sana?
Esnaf: 3 bin TL verdiler sözde de daha çıkmadı.
CHP’li Yalım: Daha gelecek. Ya gelirse… Bağ-Kur ödeyebiliyor musun?
Esnaf: Yok, hayır.
CHP’li Yalım: Hasta olursan ne olacak?
Esnaf: Yapacak bir şey yok.
CHP’li Yalım: Evli misin?
Esnaf: Bekarım.
CHP’li Yalım: Yarından sonra inşallah eveleneceksin. Bir de çocuk da olacak inşallah. Peki bu Bağ-Kur’u ödeyemezsek ne olacak?
Esnaf: Olmaz ağabey. Bir şekilde ödeyeceğiz. Ekmeğimizden keseceğiz ödeyeceğiz.

“DEVLET ZENGİNİN YANINDA”

CHP’li Yalım ve esnaf arasında geçen samimi diyalogun sonunda kuaför işletmecisi, devlet tarafından ne yapılmasını istersin diye soran CHP’li Yalım’a kiraların yüksek olduğundan bahsetti. Kahvehaneler ve kafelerin çok daha zor bir süreçten geçtiğini de anlatan esnaf devletin zenginin yanında olduğunu, küçük esnafın yüzüne bile bakmadığını söyledi. Özkan Yalım ise CHP olarak esnafa, gereken tüm destekleriyle yanlarında olacaklarının altını çizdi.

“17 BİN TL DÜKKÂN KİRASINA 1000-2000 TL DESTEK!”

Elektronik işleriyle uğrayan bir başka esnafı ziyaret eden CHP’li Yalım, gerçekleştirdiği diyalogda esnafın yardım alamadığını ve çaresiz bırakıldığına şahit oldu. CHP’li Yalım’a derdini anlatan esnaf, 2019 yılının mayıs ayında iş yerini açtığını ancak 8-9 ay sonra pandemi başlayınca kapandıklarını ve hiçbir yardım, destek alamadığını anlattı. 17 bin TL dükkân kirası olduğunu anlatan esnaf kendilerine verilen paranın 1000-2000 TL olduğunu ve bu nedenle yardım için dahi başvurmadığını söyledi. Esnaf ayrıca, bitik durumda olduklarını ve sıfırdan yeni bir hayata başlamak zorunda olduklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com