Ana Sayfa Kültür & Sanat 5 Temmuz 2021 251 Görüntüleme

Red Bull Dance Your Style’da kazanan Akay Üstünel oldu

Hip hop, popping, house gibi sokak dansı türlerinin yer aldığı dans yarışması Red Bull Dance Your Style, 4 Temmuz Pazar günü Beylikdüzü Yaşam Vadisi 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde gerçekleşti. 16 dansçının teke tek performans göstererek dünya finaline katılmak için mücadele verdiği yarışmanın finalinde de Gülay Tezcan ile karşı karşıya gelen Akay Üstünel, seyirci oylarıyla birinci seçildi. Red Bull Dance Your Style’ın Türkiye birincisi olan Akay Üstünel, Aralık ayında Güney Afrika’da gerçekleşecek Red Bull Dance Your Style Dünya Finali’nde ülkemizi temsil etme hakkı kazandı. Gökhan Türkmen ve Kamufle de sürpriz performansları ile Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali’nde yer aldı.

İzleyicinin jüri olarak dansçıları oyladığı yarışma; Red Bull Dance Your Style 4 Temmuz Pazar günü İstanbul, Beylikdüzü Yaşam Vadisi 6 Mayıs Gençliğimiz Var Sahnesi’nde izleyicinin katılımıyla ve büyük bir coşku içinde gerçekleşti. Hip hop, popping, house dance gibi sokak dansı stillerinin sergilendiği yarışmada kadın ve erkek dansçılar, birer dakikalık performansları ile adeta dans pistine meydan okudu. Pistte hünerlerini sergileyen 16 dansçı, doğaçlama bir şekilde ritme ayak uydurdu. Kırmızı ve mavi kartlarla oy kullanan izleyiciler, performansların sonunda kazananı belirledi.

16 dansçının kozlarını paylaştığı yarışmanın finalinde; finalistler başa baş bir mücadele verdi. Nefes nefese seyredilen mücadelenin sonunda oyların çoğunluğunu alan Akay Üstünel birinci oldu. Böylece Red Bull Dance Your Style Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil etme hakkını da Akay Üstünel kazanmış oldu.

Kamufle ve Gökhan Türkmen sevilen hitleriyle sahnedeydi

Seyircileri coşturan Big Poppa’nın DJ olarak yer aldığı yarışmanın; MC’liğini ise Türkçe rap dünyasının sevilen ismi Kamufle ile Cihan Ceylan yaptı. Ayrıca Kamufle’nin performansıyla dinleyiciyi coşturduğu yarışmada kelimenin tam anlamıyla dans etmeyen kalmadı.

En son çıkardığı Disco Funk albümü “7” ile adından söz ettiren ve müziğin en sevilen isimlerinden olan Gökhan Türkmen de yeni şarkılarıyla Red Bull Dance Your Style sahnesini coşturdu. Sanatçı; “Bu uluslararası organizasyonda profesyonel ve yaratıcı dansçılarımızla aynı sahneyi paylaşmaktan çok mutluyum. Tüm yarışmacı arkadaşlar birbirinden yetenekli. Güney Afrika’da gerçekleşecek Red Bull Dance Your Style Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil edecek arkadaşımıza başarılar diliyorum.” dedi. Gökhan Türkmen disco şarkısı “Şerefine”nin klipinde yarışmada da sahne alan 13 profesyonel dansçı ile kamera önüne geçmişti.

Dünya Finali 4 Aralık’ta Güney Afrika’da

30’dan fazla ülkede, 50 ayrı noktada düzenlenen Red Bull Dance Your Style’ın, bu yıl ikinci kez gerçekleşecek dünya finali ise Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde 4 Aralık tarihinde düzenlenecek. 

Red Bull Dance Your Style hakkında

30’dan fazla ülkede, 50 ayrı noktada düzenlenen Red Bull Dance Your Style, dansçıların herhangi bir street style türünde performans sergilediği, müziğe ve beklenmedik ritimlere doğaçlama ayak uydurduğu, izleyicilerle etkileşime geçtiği teke tek yarışma formatında gerçekleşen dans yarışmasıdır. Bulunduğu şehrin kültürüne göre de şekillenen Red Bull Dance Your Style, İtalya’da popüler dansın figürleriyle geleneksel dansla buluşurken, Fransa’da sokak dansı ile Japonya’da ise takibi zor hızlı figürler izleyicileriyle yeniden şekilleniyor. Seyircinin kartlarını havaya (kırmızı veya mavi) kaldırarak oyladığı dansçılar, önce dans pistine sonra birbirlerine meydan okuyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com