Ana Sayfa Yaşam 6 Temmuz 2021 200 Görüntüleme

PwC Türkiye, dokuz yeni ortağı ile büyüyor

PwC Türkiye, dokuz yeni ortağı ile Türkiye’nin dünya ligindeki oyuncular arasında yerini almasına katkı sağlamak için büyümesini sürdürüyor. 

 

Bilgi ve deneyim yatırımlarına her zaman öncelik veren PwC Türkiye dokuz yeni ortak atamasına imza attı. PwC Türkiye, tüm dünyada uyguladığı kriterler çerçevesinde başarı göstererek şirket ortaklığına kabul edilen dokuz yeni ortağı ile geleceğin dijital dünyasında rol alacak şirketlere ve ülkemizden doğacak yeni global markalara yol göstermeye devam edecek. 

 

Yeni atamalar çerçevesinde PwC’de bugüne kadar başka görevler üstlenmiş olan Engin İyikul, Gökhan Yılmaz, İsmail Karakış, Danışmanlık Hizmetleri; Aysun Gul Kılıç, Özgür Beşikçioğlu Denetim Hizmetleri; Hakan Özgüler, Ömer Bilir ve Yavuz Dayıoğlu Vergi ve Mali Hukuk Hizmetleri alanlarında ortaklığa kabul edildiler. PwC Türkiye ayrıca birleşme ve satın alma işlemlerinde derin deneyime sahip olan Kaan Kırtay’ı Danışmanlık Hizmetleri bölümüne ortak olarak dahil etti. PwC Türkiye 2 bin kişiye ulaşan profesyonel kadrosu ve yeni şirket ortakları ile 40 yılı aşkın süredir müşterileri için değer yaratıyor.

 

Yeni şirket ortaklıkları sayesinde PwC Türkiye’nin iş dünyasında fark yaratacak işlere imza atmayı sürdüreceğini ifade eden PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, “Deneyimleri ve bilgi birikimleri ile şirketimizi ileriye taşıyacak yeni ortaklarımız ve kıymetli çalışanlarımız, PwC Türkiye’yi değerli kılıyor. Yeni ortaklarımızın katkılarıyla toplumda güven oluşturmaya devam edeceğiz. Dijital dönüşüme ve yeni yeteneklere olan yatırımlarımızla iş dünyasında her zaman olduğu gibi fark yaratacak işlere imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Aysun Gul Kılıç

 

Aysun Gul Kılıç, 2006 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olmuş ve aynı yıl PwC Ankara ofiste denetim kariyerine başlamıştır. Aysun, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları, Uluslararası Denetim Standartları, Sermaye Piyasası Mevzuatı ve halka arz işlemleri uygulama alanlarında önemli deneyim ve bilgi birikimine sahiptir. Denetim kariyeri boyunca Türkiye’nin önde gelen şirket ve kurumlarının denetimlerinde yer almış olup uzmanlık alanları arasında enerji, inşaat, maden, savunma sanayi sektörleri ve kamu kurumları bulunmaktadır. Aysun, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) ve KGK Bağımsız Denetçi lisanlarına sahip olup Bağımsız Denetim Derneği üyesidir. 

 

Engin İyikul

 

Engin İyikul, PwC Türkiye'ye 2009 yılında katılmıştır. PwC Türkiye'ye katıldıktan sonra Değerleme ve Finansal Modelleme ekibinde farklı kademelerde görev ve sorumluluklar almıştır. 2013 ve 2014 yılları içerisinde PwC bünyesinde Londra'da geçici görevlendirme kapsamında çalıştıktan sonra Türkiye'ye geri dönmüştür ve o tarihten itibaren yönetici pozisyonlarında çalışmaktadır. Engin PwC kariyeri boyunca yerli ve yabancı çok sayıda PwC müşterisine finansal raporlama, satın alma & birleşme ve vergisel amaçlı değerleme çalışmaları için danışmanlık vermiş, farklı sektörlerde Türkiye ve başka ülkelerde planlanan yatırımlara yönelik finansal fizibilite ve finansal modelleme projelerinin yürütülmesinde sorumluluklar almıştır. Engin Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunudur.

 

 

Dr. Gökhan Yılmaz

 

Dr. Gökhan Yılmaz, PwC Türkiye’de Suistimal Riskleri, Etik ve Uyum, Ticari Anlaşmazlıklar ve Kriz Yönetimi Danışmanlığı Hizmetleri liderliğini yürütmüştür. PwC’ye katılmadan önce Royal Bank of Scotland EMEA bölgesi iç denetim direktörlüğü görevini üstlenen Gökhan, bundan önce çok uluslu bankalarda ve danışmanlık şirketlerinde uzun yıllar iç denetim ve risk yönetimi alanında yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Marmara Üniversitesi İşletme bölümünü, ardından aynı üniversitenin Muhasebe Denetimi yüksek lisans bölümünü tamamlayan Gökhan, Adli Psikoloji ve Davranış Delilleri alanında ikinci yüksek lisansını Üsküdar Üniversitesi’nde elde etmiştir. Gökhan, Marmara Üniversitesi’nde suistimallerin büyük veri analitiği ile tespiti konulu teziyle doktor unvanını kazanmıştır. 20 yılı aşan kariyeri boyunca Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen şirketleri için sayısız iç denetim, suistimal ve siber suç incelemesi, ticari anlaşmazlık, etik ve uyum danışmanlık projesi yönetmiş olan Gökhan, halen USİUD, ACFE Türkiye ve TEİD gibi sivil toplum kuruluşlarının yönetiminde görev almaktadır. Dr. Gökhan Yılmaz CFE, CIA, SMMM, CISA, CCSA ve CRMA sertifikalarına sahiptir. 

 

Hakan Özgüler

 

2002 yılında PwC Türkiye katılan Hakan Özgüler, Macquarie University, Sydney, Uluslararası İşletme bölümünden yüksek lisans ve Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünden lisans dereceleri elde etmiştir. Hakan, şirket devir, birleşme ve bölünmelerinin vergisel boyutları, vergi due diligence, ikili vergi anlaşmaları uygulamaları ve şirketlerde uluslararası ve lokal vergi yapılandırması konularında uzman olup; teknoloji, sağlık, otelcilik, üretim, hizmetler, enerji, perakende sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde tecrübesi bulunmaktadır. Hakan ayrıca Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM) ve KGK Bağımsız Denetçi lisanslarına sahiptir. 

 

Dr. İsmail Karakış 

 

Dr. İsmail Karakış, PwC Türkiye'ye 6 yıl önce katılmış olup Tedarik Zinciri Yönetimi Hizmetleri liderliğini yürütmüştür. PwC Türkiye'ye katılmadan önce 2004-2009 yılları arasında Unilever çatısı altında 30'dan fazla sayıda ülkeyi içeren bölgesel ölçekteki iş süreçleri ve teknoloji dönüşümü projesinde tedarik yönetimi alanında tasarım otoritesi olarak görev yapmıştır. 2009-2015 yılları arasında ise Deloitte Danışmanlık bünyesinde yönetim danışmanı olarak çalışmıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini elde etmiş olan İsmail, 16 yılın üzerinde tecrübesiyle, yerli ve yabancı çok sayıda farklı sektörlerdeki şirketlere stratejiden uygulamaya tedarik zinciri yönetimi alanında danışmanlık vermiştir. 

 

Kaan Kırtay

 

Kaan Kırtay, PwC Türkiye'ye katılmadan önce Kasım 2002’den bu yana İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.  Kurumsal Finansman ekibinde Şirket Birleşme ve Devralmaları'ndan sorumlu Yönetici Direktör olarak görev almıştır. 2000-2002 yılları arasında Arthur Andersen Yönetim Danışmanlığı çatısında yönetim danışmanı olarak görev yapmıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesini, Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden yüksek lisans derecesini elde etmiş olan Kaan, 20 yılın üzerinde tecrübesiyle, yerli ve yabancı çok sayıda şirket yöneticisi ve şirket ortağına, B&D, halka arz, tahvil, strateji planlama, yeniden yapılanma alanında danışmanlık vermiştir. 

 

Ömer Bilir

 

Ömer Bilir, 2005 yılında PwC Türkiye Dolaylı Vergiler Bölümüne katılmış olup 2018 yılından bu yana KDV danışmanlığı, KDV iadesi ve diğer dolaylı vergilerden sorumlu direktör olarak görev almıştır. Erciyes Üniversitesi İşletme Bölümü'nden lisans derecesi ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM)  unvanı bulunan Ömer, 15 yılın üzerindeki tecrübesi ile çok sayıda şirkete KDV iadesi ve mevzuatı danışmanlığı vermiş olup ayrıca birçok büyük M&A, PPP ve yatırım modelleme projelerinde dolaylı vergiler konusunda danışmanlık vermiştir. 

 

Özgür Beşikçioğlu 

 

Özgür Beşikçioğlu, 2005 yılında PwC İzmir Ofis’e katılmıştır. Ekim 2008 – Mart 2009 arasında PwC Slovakya Bratislava Ofis’inde otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren çok uluslu şirketlerin konsolidasyon ve ortak hizmet merkezi denetimlerinde ekip şefi olarak çalışmıştır. Ekim 2017’de Bursa Ofis Denetim Hizmetleri Direktörü olarak görev almaya başlamıştır. Özgür mezunu olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi ve diğer özel vakıf üniversitelerinin lisans ve yüksek lisans programlarında yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev almıştır. Otomotiv yan sanayi, Turizm ile Perakende ve Tüketiciye Yönelik Ürünler sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin denetimlerinde yönetici pozisyonunda rol almış, aynı zamanda Uluslararası Finansal Raporlama ve Denetim Standartları ile Amerika Birleşik Devletleri’nde Genel Kabul Görmüş Muhasebe ve Denetim Standartları konularında uzmanlık kazanmıştır. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM), SPK ve KGK Bağımsız Denetçi lisanslarına sahiptir.

 

Yavuz Dayıoğlu

2008'de PwC Türkiye'ye katılan Yavuz Dayıoğlu, şirketler ve ticaret hukuku, birleşmeler ve devralmalar, ortak girişimler, varlık yönetimi ve kurumsal yönetim alanlarında geniş deneyim sahibidir. Yavuz, müvekkillerine Türkiye’de ve yurtdışında yaptıkları yatırımlarının ilk aşamasından çıkış sürecine kadar hukuki danışmanlık sunmaktadır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden lisans derecesini, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Columbia Üniversitesi'nden yüksek lisans derecelerini elde etmiş olan Yavuz, bugüne kadar başta enerji ve altyapı olmak üzere, sigorta, perakende, turizm, teknoloji, otomotiv, sağlık ve finans gibi pek çok sektörde önde gelen yerli ve çok uluslu şirketlere, özel sermaye fonlarına ve finans kuruluşlarına çeşitli proje ve işlemlerde hukuki danışmanlık vermiştir. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com