Ana Sayfa Yaşam 7 Temmuz 2021 197 Görüntüleme

Boehringer Ingelheim Türkiye’den Globale, Bir Kadın Yönetici Ataması Daha Gerçekleşti

Pazar Erişim ve Sağlık Hizmetleri İnovasyon Müdürü olarak görev yapan Yelda Arıkan, Avrupa Bölgesi’ne Bölge Pazar Erişim Müdürü olarak atandı. Arıkan, bundan sonra görevine Hollanda’dan devam edecek.

 

Boehringer Ingelheim, Türkiye, 7 Temmuz 2021 – Yaklaşık 52.000 çalışanıyla insan sağlığı, hayvan sağlığı ve biyofarmasötikler olmak üzere üç iş alanında 130’dan fazla pazarda faaliyetlerini sürdüren ilaç şirketi Boehringer Ingelheim Türkiye, üst düzeydeki önemli atamalarına devam ediyor.

 

Boehringer Ingelheim Türkiye bünyesine Ocak 2020 yılında İnsan Sağlığı İş Birimi Pazar Erişim Departmanında Pazar Erişim Müdürü olarak katılan Yelda Arıkan, departmandaki yapılandırma sonrası Pazar Erişim ve Sağlık Hizmetleri İnovasyon Müdürü görevini üstlendi. Performansıyla önemli başarılara imza atan Arıkan, 2021 tarihi itibariyle Avrupa Bölgesi’ne Bölge Pazar Erişim Müdürü olarak atandı. Arıkan’ın görevine Hollanda’dan devam edeceği belirtildi.

 

Arıkan, özellikle İnsan Sağlığı İş Birimi Spesifik Farma biriminde önemli ilaçların yeni endikasyonları için geri ödeme strateji ve çalışmalarının hayata geçirilmesi, ürün portföyüne yönelik pazar erişim çalışmalarının yürütülmesi ve bütçe fiyat çalışmalarının gerçekleştirilmesinde aktif rol aldı.

 

Yelda Arıkan Kimdir? 

Özgeçmiş bilgisi

Marmara Üniversitesi Eczacılık bölümünden 2008 yılında mezun olan Arıkan, 2015 yılında ise Hacettepe Üniversitesi’nde Sağlık Ekonomisi ve Farmaekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Kariyerine 2010 yılında Boehringer Ingelheim’da İlaç Güvenliliği Sorumlusu olarak başladı ve 2013 yılına kadar Boehringer Ingelheim’da görev almaya devam etti. Alcon Laboratuvarları ve Janssen İlaç firmasında da farklı roller üstlendi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com