Ana Sayfa Magazin 7 Temmuz 2021 278 Görüntüleme

Serdar büyükkoyuncu ‘ sevecek daha çok büyük yerim var ‘

Birçok farklı yeri görme fırsatı bulan Seyahat, Sanat ve Tarih Yazarı

Serda Büyükkoyuncu, bu yılki tatil rotasını ve unutamadığı

tatil anılarına ilişkin merak edilen her şeyi MAG okurlarına özel anlattı.

 

“Osmanlı’dan bu yana olduğu gibi kalmış muhteşem bir inci var; Safranbolu… ”

“Hierapolis, Travertenler, Laodikeia, Aphrodisias cennet vatanımın cennet köşeleri…”

 

Türkiye’ de ve yurt dışında pek çok yeri gezen ve birçok yerde unutulmaz anılar yaşayan Seyahat, Sanat ve Tarih yazarı Serda Büyükkoyuncu, keyifli geçen tatil rotalarını MAG okurları ile paylaştı. 

Bu yazki tatil planlarına ilişkin seyahat severlere önerilerde bulunan Serda Büyükkoyuncu,       “Doğruyu söylemek gerekirse bizim tatilleri planlamaya bile vaktimiz olmuyor. Öyle hızlı gelişiyor ki her şey. Kapadokya’da bahar çok güzel karşılanır diye yaz açılışımızı orada yapalım istedik. Sevgili Leyla Alaton ve Saffet Emre Tonguç ile rotamızı oraya çevirdik. Havalar İstanbul’da bir türlü ısınmayınca Mısır ‘a Sharm-El Sheikh ve Hurgada’ya gitmeye karar verdik. İki muhteşem otelde konakladık. Biri Sharm-El Sheikh’de Rixos Premium Seagate diğeri ise Rixos Magawish. İkisi de inanılmaz tesislerdi. Kaş, Kalkan ve Patara bölgesinde yeni keşiflerde bulundum. Fidanka, gördüğüm en sıra dışı karakteri olan tarihin parçalarını bir araya getiren unutulmaz bir butik otel. Madem açılışı doğanın muhteşem oluşumlarıyla yaptık deyip bu kez yolumuzu Denizli ve Pamukkale’ye düşürdük. Hierapolis, Travertenler, Laodikeia, Aphrodisias cennet vatanımın cennet köşeleri… Bu seyahati de unutulmaz tatillerim listesine ekledim. Osmanlı’dan bu yana olduğu gibi kalmış muhteşem bir inci var; Safranbolu… Birbirinden güzel tarihi konaklardan Paçacıoğlu Konağı’nda kaldık. Zarafetin ve ihtişamın en güzellerini yaşadık” dedi.

 

Serda Büyükkoyuncu, Türkiye’de ve dünyada en sevdiğiniz tatil yerleri neresi sorusuna ise “Gitmediğim her şehir ve ülke, ilk gittiğim anda en sevdiğim yer haline geliyor. Ta ki yeni bir yer keşfedene kadar. Bunda İkizler burcu olmamın önemli bir sebep olduğunu düşünüyorum. Yüz yirmiden fazla ülke gördüğümü, binden fazla şehri defalarca ziyaret ettiğimi düşünecek olursanız sevecek daha çok yerim var demektir, ne dersiniz? ”  şeklinde cevap verdi. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com