Ana Sayfa Yaşam 29 Temmuz 2021 210 Görüntüleme

CHP’li Ecevit Keleş, Kırantepe yeni rant kapısı olmasın

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Kırantepe’de yapılacak olan inşaat nedeniyle tepki gösterdi. Keleşi “Serdivan Belediyesi nerede bir yeşillik görse inşaat yapmak için kolları sıvıyor” dedi. İnşaat için kolların sıvandığı projenin Arapça tanıtılmasına da dikkat çeken Keleş “Proje önce halka değil Araplara tanıtıldı” diyerek tepki gösterdi.
CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Serdivan Belediyesi’nin Kırantepe’de yapılan inşaatlar üzerinden rant devşirdiğini öne sürerek şu açıklamayı yaptı:
“BİRİLERİ PARA BASIYOR”
“Serdivan Belediyesi nerede bir yeşillik görse, inşaat yapmak için kolları sıvıyor. 80 dönümlük yeşil alan Cadde 54 AVM oldu. Birileri para basıyor. Cumhurbaşkanı tarafından açılışı yapılan ama bir türlü çalıştırılamayan Şelale Park gibi. Şimdi de belediye, mera vasfından çıkarttığı Kırantepe’de inşaata başlamak üzere kolları sıvadı.”
“AVM’NİN DİBİNDE AVM YAPMAYI VİZYON SANANLAR BU RANTIN HESABINI VERECEK”
“Serdivan Belediyesi’nde neresinden tutacağımızı bilemediğimiz işlere imza atılıyor. Prestij proje dedikleri Cadde 54 AVM, tanıtımı yapılan halinden uzak, beton yığınına dönüşen ve şehre katkısı olmayan bir yapı oldu. Birileri ucube projeyi savunmak için istihdamdan dem vuruyor ama kimse projeyi yapan firmanın kazancından, kamunun yani belediyenin uğradığı zarardan veya şehir halkının nefes alacağı yerin yok edilişinden bahsetmiyor. AVM’nin dibine AVM yapmayı vizyon olarak satmaya çalışanlar, ortadaki rantın hesabını elbet bir gün verecek.”
“BELEDİYEYİ YÖNETENLER KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK ZORUNDALAR”
“Belediyenin AVM’den ne kadar kira aldığını, otoparkın belli saatten sonra ücretli olan bölgede yolun işgal edilmesine neden kimsenin ses çıkarmadığı da merak konusu. Buradan Serdivan Belediyesini 3 dönemdir yönetenlere soruyorum. Cadde 54 AVM projesinde inşaatı yapan firma tarafından kiraya verilen dükkânlarla belediyeye ödenen kira miktarı aynı mı? Belediyenin kiralama işinden de zarara uğratıldığı kulaktan kulağa yayılıyor. Belediyeyi yönetenler bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek zorundalar.”
“HEYELAN BÖLGESİNE MİLYONLAR HARCAYARAK ŞELALE PARK YAPTILAR”
“Cadde 54 AVM projesine prestij projesi diyenlerin bir başka vizyonel işi de heyelan bölgesine milyonlarca lira harcayarak yaptıkları ama bir türlü çalıştıramadıkları Şelale Park var elbette. Şelale Park’ın kaç liraya mal olduğunu kimse tam olarak bilmiyor. Bunun yanı sıra bu park, kimsenin faydalanamadığı ve sadece işi yapan müteahhitlerin para kazandığı bir yer olmaktan öteye gidemedi.”
“ERDOĞAN’A ÇALIŞMAYAN YERİN AÇILIŞINI YAPTIRDILAR”
“Bunlar halkı kandırdıkları gibi AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da kandırıyor. Çalışmayan şelaleleriyle kimsenin gidemediği yerin açılışını büyük bir işmiş gibi yaptırdılar Erdoğan’a. Milletin parasını müteahhitleri aktarmanın hesabını ilk seçimde verecekler.”
“KAMUOYUYLA PAYLAŞILMAYAN PROJE ÖNCE ARAPLARA TANITILDI”
“Serdivan’ın yeşil kalan ender yerlerinden birisi daha ranta kurban edilmeye hazırlanıyor. Arapça katalog bastırarak Katar’a mı Suudi Arabistan’a mı gidecek iş onu henüz bilemiyoruz. Sakarya kamuoyuyla paylaşılmayan proje önce Araplara tanıtıldı. Serdivan tepesinde insanların gidebileceği, piknik yapabileceği yer haline dönüştürmek bunların zihniyetinde olmaz. Bunlar sadece rant peşindeler. Kırantepe’de otel, alışveriş merkezi, konutlar yükselecek. Muhtemelen yine Cadde 54 AVM’de olduğu gibi birisi gelecek bu bölgeye çökecek. İnşaat yapacak. Şehir halkı yıllardır mera olarak kullandığı bölgeyi uzaktan seyir edecek. Parası olana kul-köle olmayı iyi bilen bu zihniyetin artık görevden el çektirilmesi lazım.”
“BETONLAŞMA KİME VEYA KİMLERE KAZANÇ SAĞLAYACAK?”
“Kırantepe’ye yapılması düşünülen proje neden kamuoyundan gizli şekilde Arapça katalogla tanıtıma çıkıldı? Giderayak yeşil kalan bölgenin betonlaşması kime veya kimlere kazanç sağlayacak? Kırantepe’de devasa bir proje yapılacaksa bölgede arsası bulunan vatandaş bilgilendirilse ve tapulara üç kuruşa rantiyecilere devrinin önüne geçilse kötü mü olur?”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com