Ana Sayfa Kültür & Sanat 30 Temmuz 2021 324 Görüntüleme

Başkan Soyer’den Selçuk Yaşar Müzesi’ne ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yapılan Selçuk Yaşar Müzesi çalışmalarını inceledi. 2021 yılının sonunda açılması hedeflenen Selçuk Yaşar Müzesi hakkında bilgi alan Başkan Tunç Soyer, “Hepinizi tebrik ediyorum, gerçekten büyük iş” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından restitüsyon ve restorasyon çalışmaları yapılan Selçuk Yaşar Müzesi'ni ziyaret etti. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Tunç Soyer, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Vekili Feyhan Yaşar’dan bilgi aldı. 2021 yılı sonunda tamamlanarak açılması beklenen Selçuk Yaşar Müzesi'nde incelemelerde bulunan Başkan Tunç Soyer, “Binanın İzmir'e kazandırılması çok önemli. Hepinizi tebrik ediyorum, gerçekten büyük iş” ifadelerini kullandı.   

 

2021'de açılması hedefleniyor

Yaklaşık 6 bin metrekare kapalı alana sahip binanın müze olacak şekilde konsept ve rölöve projeleri 2014 yılında tamamlandı. Restorasyonu 2015 yılında başlayıp, bu ay tamamlanan Selçuk Yaşar Müzesi'nde; 2 bin 600 metrekare sergi alanı, 350 kişilik konferans salonu, çok amaçlı salon, çalıştay, atölye alanları, yönetim bölümü, idari ofisler, kafeterya ve satış birimleri yer alacak. Müzenin 2021 yılı sonunda açılması hedefleniyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com