Ana Sayfa Yaşam 30 Temmuz 2021 284 Görüntüleme

CHP’li Hüseyin Erol, ‘Türkiye tek adam rejimi ile savruluyor’

CHP Muğla Köyceğiz İlçe Başkanı Hüseyin Erol, “Biz başkanlık rejimi ve tek adam zihniyeti ile savrulan bir Türkiye görüyoruz. Bu zihniyeti değiştirmek için mücadele veriyoruz “dedi.
CHP Köyceğiz İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu mevcut durum hakkında açıklamalarda bulundu. Ülkenin tek adam rejimi ile savrulduğunu belirten Erol, kuvvetler ayrılığının ortadan kalktığını söyledi.
CHP’li Erol açıklamasının devamında şunları söyledi:
“TEK ADAM REJİMİ SAMİMİYETSİZ VE GÜVENSİZ BİR ORTAM OLUŞTURUYOR”
“Yasama, yürütme ve yargının birbirinden bağımsız hareket etmesi ve bir erkin diğerinin altında ezilmeden toplumsal hayatı düzenlemesi üzerine kurulu güçler ayrılığı ilkesi demokratik ve çağdaş toplumların değişmez prensibidir. Ancak biz başkanlık rejimi ve tek adam zihniyeti ile savrulan bir Türkiye haline geldik. Bu durumu üzüntü ve kaygı ile karşılıyoruz. Biz bu ucube rejimde kurumlarım birbirine yabancılaştığını, devletin vatandaşı ile uzaklaştığını, ötekileştirmeyi, samimiyetsiz ve güvensiz bir ortam oluştuğunu görüyoruz.”
“EN BÜYÜK SIKINTI TEK ADAMIN AĞZINDAN ÇIKAN SÖZLERE TABİİ HALE GELMEK”
“Türkiye’nin en büyük sıkıntısı yargı, yürütme ve yasama organlarının tek adamın ağzından çıkan sözlere tabii hale gelerek toplumun devlete olan güven duygusunu ortandan kaldırmasıdır. Bu hem kamu yönetimini hem de bizim yaşadığımız bu sürecin bütününü olumsuz etkilemektedir. Bununla beraber ekonomideki kötü gidişat, sağlık ve eğitim sistemindeki çarpıklıklar vatandaşlarımızın kanayan yarasıdır ve tabi işsizlik gençlerimizin de ailelerin de en büyük sorunu olmuştur”
“HEDEFİMİZ AYDINLIK YARINLAR”
Milli birlik ve beraberliğin korunması için vatandaşın devletine güvenmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Erol, “Ortak bir akıl ve ortak bir mücadele ile ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyabiliriz. Dolayısıyla aydınlık bir gelecek için mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Bizim en büyük görev ve hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni çocuklarımız için, gençlerimiz için aydınlık yarınlara taşımaktır.” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com