Ana Sayfa Kültür & Sanat 30 Temmuz 2021 288 Görüntüleme

Odeabank O’art yeni sergisi ‘şey:nesnenin ihtimali’ni sanatseverlerle buluşturuyor

 Odeabank’ın sanat platformu O’Art, yılın üçüncü sergisini fiziksel ortamda sanat severlerle buluşturuyor. Begüm Güney küratörlüğünde Ahu Akgün, Çağla Ulusoy ve İnci Furni’nin yapıtlarından oluşturulan ‘şey:nesnenin ihtimali’ isimli sergi, 30 Temmuz tarihinde açılacak ve 10 Ağustos 2021 tarihine dek sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.  Fiziksel serginin sona ermesiyle, 11 Ağustos itibarıyla, Odeabank web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak da sergi ziyareti mümkün olacak. 

Odeabank O’Art 2021 yılının üçüncü sergisi ‘şey:nesnenin ihtimali’ hem fiziksel hem de çevrimiçi olarak sanatseverler ile buluşuyor. Seçkide bir araya gelen; Ahu Akgün, Çağla Ulusoy ve İnci Furni yapıtları, en ince detayına kadar kurgulanmadan, olağana yakın bir duruşla mekanda bir karşılaşma yaratıyor. Seçki, çoğalıp sıkışan ve eksilterek hafifletilen, nesneleşip parçalanan ya da nesne niteliğinin tamamen korunduğu, beliren ve belirginsizleştirilen kontrast bir tavır taşıyor. Serginin bütününe hakim, insan merkez-siz bir figür kullanımının, nesnenin hakimiyetine yan bir öge olarak eklemlendiğini görülüyor. Sergi, gündelik hayatın içindeki nesnenin kurgulanan estetik ve eleştirel potansiyelini de ortaya çıkarıyor.  

Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü konuyla ilgili olarak; “Odeabank olarak, sanata ve sanatçıya verdiğimiz destek, pandemi sürecinde de kesintisiz olarak devam etti. Bu dönemde sergilerimizi fiziken olamasa da çevrimiçi olarak gerçekleştirdik. ‘Şey:nesnenin ihtimali’ isimli sergi ise bu yıl sanat platformumuz O’Art kapsamında ziyaretçilerle buluşturduğumuz  ilk fiziki sergimiz. Bu bağlamda bizler için de anlamı ve heyecanı büyük.  Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta desteklenmesi vizyonuyla hareket eden Odeabank olarak üç çok önemli kadın sanatçının değerli eserlerini O’art’ta ağırlamaktan dolayı ise ayrıca mutluluk duyuyoruz. Sanat dahil her alanda kadınları desteklemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 “Şey:nesnenin ihtimali’ sergisi, 30 Temmuz – 10 Ağustos 2021 tarihleri arasında Versus Art Project’te saat 12:00-17:00 arasında gezilebilecek. Sergi dijital olarak da serginin kapanış tarihi 11 Ağustos’tan  itibaren Odeabank’ın web sitesi www.odeabank.com.tr üzerinden 24 saat boyunca canlı olarak izlenebilecek. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com