Ana Sayfa Yaşam 4 Ağustos 2021 249 Görüntüleme

Garanti BBVA Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadınlar Türkiye Şampiyonası Hatay’da Düzenlendi

Garanti BBVA’nın, 2013 yılından bu yana kadın, erkek ve genç Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımları desteğinin yanında sponsorluğunu üstlendiği Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadınlar Türkiye Şampiyonası bu yıl Hatay’da düzenlendi.

 

2014 yılından bu yana Garanti BBVA sponsorluğunda gerçekleştirilen Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadınlar Türkiye Şampiyonasına bu yıl 17 farklı kulüpten 22 kadın sporcu davet edildi. 27 – 30 Temmuz tarihlerinde düzenlenen şampiyonada 4 gün boyunca sporcuların oluşturduğu 4 karma takım arasında 12 maç oynanırken, şampiyona sonunda zafere ulaşan takım Jasmin oldu.

 

Garanti BBVA Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadınlar Türkiye Şampiyonası, bu kategoride az sayıdaki kadın sporculara tecrübe kazandırmak, yeni sporcuları teşvik edip cesaretlendirmek ve aynı zamanda Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadın Milli Takımı – 12 Sihirli Bilek kadrosuna seçilecek isimlerin belirlenmesi amacıyla düzenleniyor.

 

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) bünyesinde gerçekleştirilen Tekerlekli Sandalye Basketbol faaliyetleri, diğer spor branşları ile birlikte, engelli bireylerin sosyal hayata katılması, herkesle eşit şartlarda spor yapabilmesi ve en önemlisi kamuoyundaki farkındalığın ve bilincin güçlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Garanti BBVA da 2013 yılından bu yana toplumsal sorumluluk bilinciyle Tekerlekli Sandalye Basketboluna sağladığı destekle, bir yandan sporun gelişmesine ve milli takımlar seviyesinde uluslararası şampiyonlukların kazanılmasına katkı sağlarken, toplumun ve diğer özel sektör temsilcilerinin engelli sporlarına desteğinin artmasına öncülük ediyor. 

 

Yapılan araştırmalar sporun engelliler için bireyler arası iletişimi artırdığını, inisiyatif almayı ve uyumu geliştirmek anlamına geldiğini; planlı çalışma ve antrenmanın da engelli bireyin sağlığının düzelmesinin yanı sıra, yaşam sevincini artıran, onları hayata bağlayan ve özgüvenlerini geliştiren bir unsur olarak dikkat çektiğini söylüyor. Spor, engellilik kavramı içerisinde sorun olarak belirlenen fizyolojik, psikolojik-sosyal ve ekonomik engellemelerin de aşılması hususunda çoklu bir disiplin olarak çözüm üretiyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com