Ana Sayfa Yaşam 5 Ağustos 2021 234 Görüntüleme

‘Dijital Şirket’ konsepti hızla yayılıyor…

Ticari faaliyetlerin dijital ortamlarda yapılabilmesi, ürün ve hizmet satmak için fiziki mağaza, ofis, depo ihtiyacının ortadan kalkması, iş kurmak için gerekli minimum sermayeyi pek çok kişi için erişilebilir bir noktaya çekti. Türkiye'de 'dijital şirket' konsepti ile gelecek yıl 10.000'in üzerinde yeni şirketin kurulacağını öngördüklerini dile getiren WorqCompany Kurucu Ortağı Cem Baytok, şirket olarak 7 kat büyüme hedeflediklerini söyledi.

 

Dijital şirket nedir?

 

Teknoloji ve bilişimde yaşanan gelişmeler ticari işletmelerde de bir dönüşüm başlattı. Yeni ekonomi olarak tanımlanan bir durum var. Pandemi ticaretteki değişim ve farklılaşmayı daha da hızlandırdı. Dijital işletme, bilgi teknolojilerindeki gelişmelerin ana belirleyici olduğu bir dönemde, işlevleri ve faaliyetlerini bütünüyle ya da kısmi olarak bilişim teknolojileri aracılığı ile gerçekleştiren işletme tipine deniyor. 

 

Şirket kurmak isteyenlerin sayısı artıyor

 

Ticari faaliyetlerin dijital ortamlarda yapılabilmesi, ürün ve hizmet satmak için fiziki mağaza, ofis, depo ihtiyacının ortadan kalkması, iş kurmak için gerekli minimum sermayeyi pek çok kişi için erişilebilir bir noktaya çekiyor. Hatta KOSGEB gibi destek sağlayan kurumların verdiği başlangıç finansmanı bile bu altyapıyı karşılar hale geldi. WorqCompany olarak, tüm şirket faaliyetleri için gerekli altyapıyı, dijital araçlarla birlikte sağladığımız için, kayda değer bir girişimci artışı gözlüyoruz.  İhracat faaliyetleri de hızla artıyor.

 

7 kat büyüme hedefi

 

Türkiye'de "dijital şirket" konsepti ile gelecek yıl 10.000'in üzerinde yeni şirketin kurulacağını öngörüyoruz. 2021'in son çeyreğinde ekonomik aktivitenin ivmelenmesini bekliyoruz. Şu anki hızımızla dahi yılı 4 kat büyüme ile tamamlayacağız. Hedefimiz bu sayıyı 7 kata çıkarmak. Girişimciler, faaliyetleri için gerekli şirket ve finansal hizmet altyapısının tek bir platformda verildiğini, tek seferde tüm işlemlerin halledildiğini görünce, tüm hizmetlerden faydalanmak istiyor.  Firmaların faaliyetleri sürdüğü sürece yeni dijital ve finansal çözümlerle onları desteklemeye devam edeceğiz.

 

Sosyal etki yatırımı 

 

Girişimci yaş dağılımı, şu an nüfustaki yaş grupları ağırlıkları ile uyumlu durumda. Yaptığımız kampanyalarla genç ve kadın girişimci sayısını artırmaya çalışıyoruz. Çünkü WorqCompany bir yandan da sosyal etki yatırımı. Özellikle kadın girişimci sayısını arttırmak için ilgili farklı kurumlarla yeni projeler geliştiriyoruz. Ancak halen, kadın girişimci sayısı hem bizde, hem de Türkiye genelinde 15 civarında. Öncelikli hedefimiz bu oranın hızla 30 ve üzerine çıkarılması.

 

2022'de hedefler daha da büyüyor

 

Son ve çeyrek gelecek yıl içerisinde, yeni dijital finansal hizmetlerimiz eklenerek gelişmeye devam edecek. Türkiye'nin her noktasına hizmet verebilir hale geleceğiz. Ayrıca, en az bir ülkede daha faaliyetlerimize başlamış olacağız. Burada özellikle belirtmem gereken nokta, bu projelerin şu an beklenti değil, bütçeli ve programlı bir şekilde hayata geçirilecek olmasıdır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com