Ana Sayfa Yaşam 6 Ağustos 2021 204 Görüntüleme

Olimpik Anneler projesinin sporcularından Eray Şamdan Gümüş Madalya kazandı

P&G’nin Türkiye’de spor kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı Olimpik Anneler projesinin sporcularından Eray Şamdan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda çıktığı karatede final müsabakasında Gümüş Madalya kazandı. Eray Şamdan, Olimpiyat tarihinde ilk ve son kez düzenlenen karatede erkekler -67 kiloda mücadele ediyordu.

 

Dünyanın en büyük kişisel bakım ve temizlik ürünleri şirketlerinden olan ve Fairy, Prima, Ariel gibi markaların üreticisi Procter & Gamble’ın (P&G) Olimpik Anneler projesiyle desteklediği 34 sporcu arasında yer alan Eray Şamdan, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Gümüş Madalya kazandı. Finale çıkma başarısı gösteren Eray Şamdan, Olimpiyat Oyunları tarihinde ilk ve son kez düzenlenen karatede erkekler -67 kiloda mücadele ediyordu.

 

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu “P&G olarak hem globalde hem de Türkiye’de sporu ve sporcuyu desteklemekten gurur duyuyoruz. Bu desteğimiz ise popüler branşları olduğu kadar aralarında birçok Olimpik branşın yer aldığı dalları da kapsıyor. Bu alanda Türkiye’de en ön plana çıkan projemiz ise kuşkusuz Olimpik Anneler. ‘Çocuğuna spor yaptıran her anne Olimpik Annedir’ diyerek yola çıktığımız ve bugün 34 sporcu ve annesine destek sunduğumuz projemizin sporcularından biri de Eray. Biz Türkiye’de spor kültürünün yaygınlaşmasını, çocuklarımızın sporla büyümesini istiyoruz. Eray da bugün Olimpiyat tarihinde ilk ve son kez gerçekleştirilen karate branşında sergilediği başarılı performansla onu izleyen milyonlarca çocuğa bir rol model oldu. Onu bu başarısından dolayı kutluyorum. Gurur duyuyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com