Ana Sayfa Yaşam 18 Ağustos 2021 206 Görüntüleme

Halkla İlişkiler Okulu’ndan Üniversite Mezunu Gençlere İş Garantisi

Ahî Teşkilatından ilham alan Halkla İlişkiler Okulu, üniversite mezunu genç işsizlere, Halkla İlişkiler Uzmanı İşbaşı Eğitim Programı ile iş garantisi veriyor. Sadece 20 adayın seçileceği program için başvurular 1 Eylül’de başlayacak.

Halkla İlişkiler Okulu’nun iş garantisi sunarak üretime odaklandığı Halkla İlişkiler Uzmanı İşbaşı Eğitim Programı başlıyor. 13.yüzyıl Ahî Teşkilatı’ndan ilham alınarak kurulan Okul, ilk sınıfını 8 Kasım 2021 ‘de uzaktan bağlantılı eğitim ve çalışma modeliyle açıyor. Sadece 20 uzman adayının kabul edileceği program için başvurular 1 Eylül’de başlayacak. Başvuru için adaylardan niyet mektubu göndermeleri bekleniyor.

Yeni mezunlar için iş bulmak giderek zorlaşıyor. Özellikle Anadolu illerinde yaşayan gençler üniversite eğitimi sonrasında iş bulabilmek için farklı şehirlere göç etmek zorunda. İşverenler, en güncel donanıma ve deneyime sahip adayı bulabilmek için kriterlerini sürekli artırıyor. Yeni mezun deneyimsiz genç adaylar için artık deneyim kazanmak bir zorunluluk. Üniversite mezuniyetinin üzerine ekleyeceği işbaşı eğitim programı bu deneyim eksikliğini gidermek için oluşturulmuş bir eğitim modeli. Halkla İlişkiler Uzmanı İşbaşı Eğitim Programı, bugün işbaşı yapacak ve işi devralacak bir uzmanlık seviyesini hedefliyor. Programdan mezun olacak aday, bir yıl iş deneyimine sahip olarak sektöre çıkmaya hazır olacak. Ayrıca program sonunda tüm mezunlara iş garantisi de sunuluyor.

Halkla İlişkiler Okulu’nun Program Koordinatörü Prof. Dr. Meliha Nurdan Taşkıran, Halkla İlişkiler Uzmanı İşbaşı Eğitim Programı için yaptığı açıklamada ‘’ İşe alım yapan işletmelerin büyük çoğunluğu İstanbul’da. Halkla İlişkiler, hata yapmaya müsait olmayan, dinamik bir sektör, dolayısıyla deneyimsiz adayları istihdam etmek istemiyorlar. Halkla İlişkiler mesleğine deneyimli ve nitelikli işgücünü sağlayacak işbaşı eğitim modeli tam da bu problemi çözmek adına çalışılmış bir proje. Üstelik iş garantisi vererek kendi uzmanlarını yetiştiren bu program, üniversite mezunu genç işsiz nüfusumuzun giderek endişeye kapıldığı bugünlerde önemli bir alternatif olarak değerlendirilmeli.’’ ifadelerini kullandı.

Halkla İlişkiler sektörünün nitelikli, deneyimli, teknolojiyi çok iyi kullanan, değişime hemen uyum sağlayan, genç, taze bir istihdama ihtiyacı olduğunu belirten Prof. Dr. Taşkıran, ‘’ Bir şeyleri değiştirmek istiyorsak bildiklerimizi de kontrol etmemiz gerekir.’’ diyerek program boyunca akademik ders içeriği ve proje üretim aşamalarında öğrencilerin yanında olacağını belirtti.

Halkla İlişkiler Uzmanı İşbaşı Eğitim Programında, usta ve çıraklar ajans içerisinde ki projeleri birlikte yürütüyor. Çıraklar, akademisyenlerden güncel mesleki araştırmaları ve yönelimleri öğrenirken, uygulayıcı eğitmenlerinden ise işin nasıl yapıldığını öğreniyor. Türkiye’ nin her yerinden programa dahil olmak mümkün. Bir yılın sonunda komisyon tarafından yapılan değerlendirme ile bir aday 2 yıl sözleşme ile işe giriş hakkı kazanıyor. Ayrıca eğitim sonunda tüm mezunlar franchise bedeli ödemeden HİO İletişim A.Ş’ nin marka kullanım hakkına sahip olarak bulundukları ilde kendi işlerini kurma imkanına da sahip oluyorlar.

Türkiye'nin ilk sosyal girişimci halkla ilişkiler ajansı olan Halkla İlişkiler Okulu, sosyal girişimcilik hedefleri ve halkla ilişkiler yöntemlerini birleştiren bir uygulama merkezi olarak; işletmelerin toplum odaklı çalışmalarını desteklemek vizyonuyla kuruldu. Halkla İlişkiler profesyoneli ve öğretim görevlisi Mine Ece tarafından tasarlanan eğitim modelini iş garantisi vererek öğrencilere sunan HİO İletişim A.Ş nitelikli ve iş sahibi uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyor. Yerel üretimi destekleyen politikasıyla Anadolu işletmelerine de iletişim destek ve hibe programları hazırlıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Tema Tasarım | Osgaka.com